1a advent

Jag saknar lampor i den elektriska ljusstaken, men det ska jag få av mamma nästa helg.
Jag saknar en vanlig adventsljusstake, men det ska jag få av mamma nästa helg.

Jag har huvudvärk idag igen och jag
saknar Joacim.

Jag önskar att du vore här nu <3

Lördag kväll

"Pratar" med Joacim.
Han spelar GH och har gjort det hur länge som helst nu...!

Hosta, illamående och ont i bröstet. Och huvudvärk

Tror inte det finns så mycket mer att ha ont i.. peppar peppar..

Har sovit hela dagen.
Försökt att gå ibland, men då kommer allt tillbaka. Men sömnen är inte heller så jäkla skoj när man vaknar en gång i timmen av att man får hostattacker.

Pratade med mor min ett tag i dag. Det var trevligt. Hon fyllde även i en lucia-lapp åt mig, så nu har jag röstat på årets lucia i enköping.
Röstade faktiskt inte på Patricia. Mamma gjorde det, för vi är ju släkt. Men jag känner att hon inte är värd min röst då hon knappt vet vem jag är. Röstade på någon jag känner bättre istället. + att jag inte vill ha en blond lucia. Har inte röstat blont de åren jag kommer inåg i alla fall. Ibland är det svårt att inte göra det, då de flesta kandidater är just blonda.

Just nu önskar jag att jag antagligen ska bli frisk (helst) eller att sjukdomen ska bryta ut någon gång så det kan bli bra igen. Jag har mått illa hela veckan. Funderar på om det är någon maginfluensa jag åkt på eller om det bara är oro och saknad som sitter i kroppen. Har även kommit fram till att jag inte har kräkts på jag vet inte hur många år. Inte på alla år som jag ätit p-piller i alla fall 5-6?

Idag har jag inte ätit annat än lite choklad för att hålla blodtrycket uppe, men det är väl dags att tvinga i sig lite mat.
Diskhögen växer och jag måste ta itu med den snart... Hoppas jag mår lite bättre imorrn, då kan jag göra det då. Imorrn har jag även tvätt 11-16.

Imorrn ska enköpings flygklubb till Linköping och det skulle vara underbart om Joacim kunde följa med och åka hit. Att få träffa honom betyder så fruktansvärt mycket för mitt psyke. Jag har en ganska intensiv vecka framför mig och behöver lite extra kraft. Men han kanske måste träna imorrn.
Samtidigt så vet jag inte om det är dumt att vi träffas, eftersom jag är sjuk. Jag är inte täppt i näsa eller sånt, men det kan ju vara något som smittar. Jag vill inte att han ska bli sjuk och inte kunna dansa nästa helg (idag hade det gått ganska bra, de kom till semifinal i alla fall. Parantes är att de inte dansat på ett år, han och hans buggpartner, och att de inte tränat något inför denna tävling heller.)

Nu har jag varit uppe ett tag och huvudvärken har kommit på att den ska komma tillbaka
klockan är 17.12 och jag är ensam.

Nyklippt och Joacim har muckat.

Japp. Kommer precis från frisören (och spicy hot som har avhämtning för 55:-) så nu känner jag mig lite bättre i håret och mätt i magen.

Idag behövdes inte mycket för att göra min mage mätt, eftersom jag mått dåligt idag.
Hoppade över litteratursamtalet och föreläsningen, men gick sedan för att jobba med PP med gruppen. Vi ska ha redovisning om VFUn för grupp H på måndag. Härliga, tidiga måndagsmorgon. Jag förstår mig fortfarande inte på alla de morgonmänniskor som finns. Usch.

Dagens mående: Slemhinnorna fortsätter tjata om förkylning (?), illamående och så fruktansvärt stel i nacken.

Fick även ett sms av Joacim när de hade muckat. Äntligen!
Lillsöt frågade om jag var glad nu, och det är klart jag är. Men jag kommer ju inte få träffa honom fortare bara för att han har muckat. Om han inte planerat att överraska mig imorrn genom att komma hit, men så antar jag att det inte är.


Jag ska ta och leta efter gran också, och höra vad Joacim tycker. Finns ju plats för en stor gran, men jag känner för att ha en halvstor.
...Dagens I-landsproblem...


Onsdag

Nu har Joacim haft sina gröna kläder för sista gången, de sista timmarna går de i civil-kläder. Imorrn 15.15 har de uppställning för muck.

Jag älskar dig, min blivande sambo! <3

Jag har kommit på att jag är dålig på att blogga, då jag alltid är för personlig och använder bloggen med som dagbok än ren blogg.

Vet inte om jag ska sätta lösenord på, eller om jaghelt enkelt ska sluta...? Mycket allt jag skriver är ju dock inte av det "personliga" slaget med alla känslor...

Nu ska jag läsa Karin Helander, "Barndramatik och barndomsdiskurser".
Skumläsning blir det. Hade glömt bort den lite, jag ska ha litteraturseminarium imorrn 8-10.

Bredbandsbolaget

40 min telefonkö från att komma in som plats 6 till att få svar.
"Alla våra linjer är för närvarande upptagna och vi ber dig därför vänta. Du nu plats ___ i kön men vi arbetar för att ta itu med DITT samtal så fort vi kan"
Alla våra linjer är antaligen bara en.
AS!

Jag avskyr telefonköer och jag hoppas verkligen att jag slipper ringa till em ofta.
Men nu har jag eget bredband i alla fall!
Måste köpa en router också...
Jag kom på att jag glömde köpa den saken som jag skulle köpa när jag var på stan - Bläckpatron!

Ensam igen

Matilda har åkt nu...
Det var mycket trevligt att ha dig här vännen!

Tyvärr har jag fått saker att göra dessa dagar med min grupp, annars hade jag varit hemma någon timme till :)
Jag lyckades även säga åt Matilda att det inte spelade roll vilken spårvagn hon kunde ta upp till stan där vi skulle träffas idag. Men det visade sig att det visst spelade roll, den viker av INNAN Hörsalen (där hon skulle gå av) inte efter som jag trodde. Där ser man. Då har jag lärt mig det. Hon fick åka ett varv i Norrköping (guidad tur, eller hur var det?). Det kostar i alla fall inget extra att ta ett varv eftersom biljetten räcker 70min eller nått.

Idag fick jag pengar.
Idag tröstshoppade jag nog lite. Men inte så farligt. En jacka (199:-), t-shirt (49:-), kofta (99:-?), röd BH som dock är aningen för liten (69:-?) och en julklapp till Matilda (99:-?)
Sen blev vi påhoppade av en massa försäljare. Matilda blev skrattad åt av en telenor-försäljare när hon sa att hon hade en skype-telefon. :p Honom sa vi blank nej till. Vi sade även "vi återkommer" till en trevlig kille som sålde omtalade "döda havets-salt-produkter" som var mysiga. Och vi återkom faktiskt! Bestämde oss för att vi ville ha det, så nu kan jag börja ta hand om naglar och torra kroppsdelar bättre.
Men jag måste köpa nagelacksborttagningsmedel för att göra rent filen med sen (och ta bort nagelack... har inget tabort, så det är därför jag inte använder nagelack).
Jag tänkte även skaffa ny hårfärg, men jag får ta det en annan dag.
Fick även hicka som gjorde ont från magen (blev totalstopp i luftvägarna) och gjorde att jag ville kräkas varje gång jag hickade. Det var jobbigt, men det gick över efter ett tag i alla fall.

Cylel-Johan bjöd nyss in mig på att komma och dricka glögg, men jag orkar inte. Tyvärr.
Mina slemhinnor säger mig även att jag börjar bli mera sjuk. Speciellt mina ögon. Det svider i dem vilket det gjorde det igår också. Och min hals är jätte-torr :(

Idag är min mage överrens med mitt hjärta
Jag gillar det inte

PENGAR!!!

JA! Nu är klockan över 12 och det är nu tisdag! = CSN!

Söndag

Har haft huvudvärk sedan jag vaknade... Tagit tablett, men det har inte hjälpt så mycket för det är spänningshuvudvärk.

Matilda är på väg hit, hon kommer 20.30 och nu är klockan 18.50

Joacim ringde en snabbis. De ska ha filmkväll där uppe.
Han sa även att han måste vara i Enköping igen den 13december, för då är det ENAs julfest.
Det var dyrt att åka en resa, men du säger inget om tre resor.
Ja, jag vill följa med! Jag har inte varit med de senaste fyra åren... Ska jag aldrig få följa med? :( Visst, jag är ingen dansare... Men jag har som fan varit med och hjälp till mer än vissa dansare!!

Nu kopplade internet ur sig igen också... Får se när det går igång igen.

Just nu känner jag mig bara helt kass för tillfället.
Det märks nog inte att jag flyttat heller, alla leker på som vanligt (för jag fick ju i alla fall inte vara med).
Sveket från er,'mina vänner', är det värsta.

Utan stöd från vänner när man flyttar till en helt ny stad är outhärdligt.

Tack för att i alla fall du visar intresse, Matilda.

Lördag

Idag har jag haft trevligt med Martin. Vi käkade pizza och kollade på The Princess Bride och de tre första avsnitten av The It-crowd.
Vi skulle ha bakat kladdkaka, men mina ägg var gamla (hade för mig att de skulle hålla ett tag till) och vi orkade inte gå ner och köpa det då vi precis hade gått ner för att köpa annat.
Vi ska ta och baka en massa någon dag innan jul. Pepparkakor, bullar och kolakakor i alla fall :) Jag vill att Joacim ska vara med och baka då, för han är så bra på att göra bullar! ...Så det kanske inte blir innan jul. eftersom det inte är så långt kvar och Martin skulle åka ganska tidigt till Skövde tror jag. Men man kan spara bullbaket till någon annan dag och bara baka de andra.

Joacim var här inatt <3
Jag var för trött för att kunna titta på honom när han kom i natt, men det var underbart att känna honom vid min sida. Tyvärr var han inte kvar när jag vaknade....
Jag saknar dig!

Joacim har plutonsfest och är ute. Han har ringt flera gånger under kvällens gång, jag antar att han vet att jag känner mig...orolig?...när han är ute.
Jag litar på honom, det gör jag.
Men jag litar inte på alla runt om kring. Vissa personer är verkligen as och ger sig inte.
Jag tror dock att Joacim har en gräns där han säger ifrån. Hoppas det i alla fall.... Tyvärr är han inte en sådan person som säger ifrån på en gång, av vad jag upplevt i alla fall... Kanske för att han inte sett saker "på det sättet", kanske för att han inte vill eller inte vågar. Jag hoppas på det första. Men om det är så, så hoppas jag att han inte är lika när det gäller honom själv.

Usch. Jag måste sluta tänka.

Joacim älskar mig och han skulle inte vara så dum så att han svek mig.
Det behövs inte mycket för att mitt ihop-plåstrade hjärta ska falla isär igen, men det vet han.

Jag Älskar Dig
Jag Saknar Dig
Jag Behöver Dig


BESÖK!!!

Matilda bor längst bort och har dyrast att ta sig hit, men hon kommer och hälsar på söndag till tisdag! :D:D

Barn

De är så underbart söta (både i allmänhet och på VFUn) och jag längtar en massa.
Idag sov en liten tjej i mitt knä, alla blir glada när jag kommer och de vill inte att jag ska gå hem...

Jag vill att du ska ha jobb och att vi ska ha en stadig ekonomi.
Jag vill att vi ska känna oss redo.
Jag vill <3

Fredag eftermiddag...

..och det känns verkligen.
Varit galet trött efter VFU denna vecka.
Nu ska jag inte ha VFU förns vecka 7 :(

- Varför går du i skolan?
- Jag går i skolan för att lära mig att bli en fröken.
- Hur länge ska du göra det?
- I fyra år ungefär. Hur gammal är du nu?
- Jag är fem år.
- Om du tar dina fem år (fem fingrar) och räknar på fyra år till (fyra fingrar på andra handen) Hur gammal är du då?
- (Räknar fingrarna) Nio år!
- Ja, du kommer att vara nio år när jag blir en fröken.
- Meeeeeen!!! Då kommer ju inte jag att få ha dig mera!!!!Jag fick massa bra respons på mina uppgifter och annat under veckan.
Det känns bra. Annars hade jag blivit ruskigt besviken, eftersom det gick så bra enligt mig. plus att man inte klarar av att höra hur dålig man är hela tiden.Klumpen i magen sitter kvar och jag önskar att du kunde komma hit och trolla bort den

VFU

Eftersom jag hade så mycket att skriva på bilddagboken, så kopierar jag och skriver mer.

Första uppgiften (hålla i samling), igår, gick jättebra. Fågeldansen var en succé!
Körde:
Fågeldansen
Honkey Tonk
Ram sam sam
Önskelåtar


Andra uppgiften (läsa bok och tala om den), idag, gick också jättebra!
Läste Petter och hans fyra getter som uppgift, som vi sedan talade om.
Sen läste jag även Pelle Svanslös och snögubben.

Men det är jobbigt att vägledaren bara sitter i ett hörn och antecknar saker. Usch. Hoppas hon har fokuserat på saker jag gjorde bra, och inte dåligt.... Förra VFUveckan fick jag ju massa negativt och det som var bra var "..att du sa åt dem att ha målartröjor" (stärker inte riktigt självförtroendet, speciellt inte första veckan man är ute).

Vi ska ha samtal imorrn och gå igenom hur veckan har gått.
Veckan har enligt mig gått jättebra. Det känns mycket bättre nu när jag varit där en hel vecka, än när jag var där strödagar. Jag har bra kontakt med barnen och det känns som att jag varit där i evigheter :)
Jag har även börjat känna mig mer  säker bland de andra pedagogerna. Visst känns det fortfarande som att de "bara ser mig om en student", men jag pratar mer med dem nu.
Anna, den äldre studenten, har jag däremot pratat mycket med. Det känns lättare att tala med en annan student än med pedagogerna som dömmer mig i det jag gör. De har ju även en massa mera erfarenheter och flera av dem har barn. 

Idag kände jag även att jag fick ganska bra kontakt med Patrik . Det är en vikarie som varit där några dagar denna vecka. Han ska till Enköping och göra lumpen, och jag tycker synd om honom för det. Usch. Komma härifrån och hamna i Enköping måste vara jobbigt.
"Vad finns det att göra i Enköping?"
"Jaa, du kan ju samla ihop ett gäng och gå på parkvandring i våra femtioelva parker. Eller göra rondellhundar."
"Finns det inga bra uteställen"
"Uteställen finns det, men bra vet jag inte. Det största är där 'alla träffas'. Mina föräldrar tillexempel"

Usch. Enköping är en fin, men fruktansvärt tråkig stad. Ska man bo där ska man bo på landet och inte vara ute efter ett schysst uteliv.
Enköping passar pensionärer och småbarnsfamiljer.

Bork

Det var massa nice i helgen. Spelade Rock Band och hade kul :)

Finns inte så mycket att säga. De som varit på LAN vet vad som händer. Förutom killen som låste in sig på en av toaletterna i flera timmar (anledningen var tydligen att han blev irriterad på barnen som sprang runt och lekte med varandra). Fredric och någon annan tog kort på honom genom en springa mellan två av toaletterna (uppe vid taket) och genom fönstret. De kom fram till att han låg däckad i ett hörn och fick inte längre något svar från honom.
Jag sa åt Joacim att gå dit för att banka på dörren.
Joacim gjorde det och killen blev asförbannad.

Joacim: Hur smart är det att låsa in sig på toaletten och sova?
Killen: Hur smart är du som väcker någon!?
Joacim: Smartare än dig i alla fall.
Killen: Kom hit så ska jag slå ihjäl dig!

Men eftersom killen inte låste upp och kom ut, så lever Joacim fortfarande.
Men då visste vi i alla fall att han inte hade däckat, utan bara somnat.

Även jag blev irriterad på barnen som sprang runt eftersom det är fullt med dyra datorer och annat (de sprang även framför oss när vi spelade Rock Band, men jag var mest rädd för att de skulle rycka ut nå sladdar eller ha sönder något).

EP var även där och var intresserade (kors i taket) vilket resulterade i detta:
http://www.eposten.se/websidor/hela/EP-081117-hela.pdfDet snöade i Enköping!! :DDenna vecka är det VFU igen. Idag hade jag ett helpass och var med på stängning (nästan).
8-17.45
Men jag fick gå ca typ 17.10

Imorrn är det lätt dag, 9-13, som gäller. Men sen ska jag hem och planera lite till inför uppgifterna.
onsdag, 9-15,  ska jag hålla i samlingen innan lunch (fågeldansen, honkey tonk och kanske a ram sam sam)
torsdag, 9-15, ska jag läsa för en grupp barn, max 5 stycken, och ha lite boksamtal med dem (Petter och hans fyra getter)
fredag, 9-15, blir en skön avslutning på veckan utan uppgifter.Usch så kallt det är!!!


Men snart är det december och det betyder att Joacim kommer och värmer mig <3


Shit-Damn! Fuck-a-Damn! Fuck-a-Damn-Damn!

Japp. Bara för att jag fått det fucking jävla msn-viruset. Men nu har jag tagit bort alla infekterade filer (typ 300) och bytit lösenord, så nu lär det vara borta i alla fall.

 

Idag funderar jag på om jag ska åka till Clas Ohlson och köpa klädnypor.

För jag har tvättid idag och ska tvätta lakan och handdukar som inte blir helt torra om de hänger vikta.

Det var väldigt intressant känner jag. 

 

 

Oh!

Här om dagen var det en kille (kommer inte ihåg hans namn) som trodde jag var äldre igen! I fredags var det..

Vi pratade om att jag var ute och "tog en öl" med Johan dagen innan (ja, på en torsdag), och att jag inte dricker annat än cider (och drinkar).

- Erkänn, att ända sedan du fyllde arton har du druckit cider.
- Ja, det var ju förra året, så det är inte så länge.
- Shit.. Så fel man kan ha då.. Haha

Detta och FadderAddes ålders-gissning kan jag leva ett tag på!


BSK

(Borås SpelKonvent)

Jag har fått Joacim att förstå att jag inte är dum i huvet som vill köpa pärlor!

 Joacims verk

Mina verk