Vackra. Kalla. Vinterdagar.

Bild tagen från Joacims fönster i Torstuna.

2009

Ja mormor, det var den kameran jag visade. :)
2009
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp. Flera saker tror jag. Jag fick en kärleksring på fingret. :)
Vilka länder besökte du?
Spanien
Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
Hm, kanske. Jag vet inte riktigt...
De stunder från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Eh.. kommer inte på något superduperminne just nu, men jag lär komma ihåg att jag fick G på djävulstentan på Matildas födelsedag.
Vad var din största framgång 2009?
Avklarade kurser i utbildningen. Förlovning.
Största misstaget?
Skriva utan att tänka.
Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenhet och mat :p Annars... Kläder tror jag.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Förlovningen.
Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
Sjukhusvistelser inom släkten och kärlek som brister.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Hm. Kommer inte på någon..
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Dalar och toppar, men mest toppar tror jag.
Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit onyttigheter.
Något du önskade dig och fick?
Ja. Förlovningen.
Något du önskade dig men inte fick?
Kanske?
Vem saknade du?
Vänner som jag inte träffar
Årets musikupptäckt:
Spotify. Switchfoot.
Årets film:
Avatar
Årets album:
Ingen aning.
Årets livekonsert:
Ingen talan.

Sammanfattning:
Underbart med förlovningen, studierna har gått bra och mina nära mår bra (även om det är mindre bra, så är det i alla fall bra).

Nästa år skall jag:
Minska på onyttigheter, spara massa pengar och fortsätta sköta studierna fint :)


Julklapp

Har köpt mig en kamera för pengarna jag fick i julklapp!

Canon EOS 1000D

Lite fina bilder


Djävulstentan

Ja, visst mormor.... Jag hoppas på att det är skicklighet, men jag kan inte utesluta tur än ;) Vi får se i vecka tre när jag får se hur många poäng jag fått och vem som rättade min tenta.

Nu ska vi iväg och äta julbord på nått slott. Jag har ingen koll på vart, men gott lär det bli!

Om Abort

Jag är emot abort (men dock inte fullt ut). Jag förstår om man vill göra abort om det gäller våldtäkt eller om ens skydd inte har fungerat.
Nyss läste jag en tråd på familjeliv om hur många gånger man varit gravid. En tjej - 27 år - svarade "7 ggr. abort, abort, barn, barn, abort, abort, missfall". Jag har ingen aning om varför hon gjort  så många aborter, men det låter lite extremt... Abort är inte ett sätt att inte få barn, för det finns skydd. I mitt huvud hoppas jag att hon har testat olika sortes skydd och att inget har fungerat, för om hon inte skyddat sig så känns det fruktansvärt okänsligt.

Kvinnokroppen är underlig, att det kan skilja så mellan kvinnor... Vissa får missfall efter missfall när de väl lyckas bli gravida, andra blir gravida av att bara se på en man.En annan tråd, som läste för ett tag sedan, handlade om en kvinna som hade varit otrogen och blivit gravid. Grejen var att hennes man var utomlands (i tre månader sammanlagt) och skulle vara borta ett tag till. Hon undrade om hon skulle..
1. Göra abort innan han kom hem. Men då var det ju inte säkert att hon skulle kunna ha sex när han kom hem och då visste hon inte hur hon skulle förklara det. Men det skulle ju komma fram hos barnmorskan när de två blir gravida.
2. Låtsas som att hennes man gjort henne gravid så fort han kom hem. Men då skulle ju han ändå fatta att något var fel sedan när det skulle bestämmas förlossningsdag och så.
3. Vänta tills han kom hem, berätta som det var och DÅ bestämma tillsammans med mannen om de skule göra abort eller ej. Hon skulle då vara i vecka 12 om jag minns rätt.

Allt känns sjukt, men Herre Gud.... Göra abort i vecka 12!?Djävulstentan

Herre Gud säger jag... Kollade på resultatsfördelningen av tentan och fattade vilken tur jag har!! Så här ligger det till:
8 stycken blev Godkända!! 35 stycken blev INTE Godkända!!!
Shit. Jag lider med alla de som inte klarade den. Jag hoppas verkligen att de kommer att kunna få dispens! Speciellt då en av de som inte har klarat den är en underbar gruppmedlem!

Jag kan ta det relativt lugnt i jul i alla fall, slappna av lite och inte behöva oroa mig.. Sen, efter jul, ska jag ta tag i de småsaker jag har kvar i denna kurs (några texter ska skrivas). Efter att de är påbörade, färdiga, inskickade och godkända så saknar jag bara en sak i mina resultat. Det är den där tentan om rymden. Men den tar jag nästa gång. :)

Ha en god jul alla och gott nytt år om vi inte hörs innan dess!

Död åt begreppstentor!

Jag slaktade den, jag får gå kvar nästa termin och jag kan koppla av!

Snart kommer beskedet.....

Tenta-beskedet kommer fre-sön någon gång. huaa...

På fredag fyller underbara Matilda år!!! Och på söndag ska vi på julbord. Helgen är bokad, så jag kan kanske tänka på annat. MEN jag måste svara "ja" till kurserna jag sökt ifall jag inte klarar tentan. Måste tacka ja senast den 18e tror jag. Men jag får väl tacka ja och sen ringa och säga nej igen. Kan man göra så? Får väl ringa och prata med dem kanske...

För att förtydliga för mormor som inte  är lika insatt som Matilda:
Jag åkte limo för att jag var och tog kort. De som tar kort ringde Emma (Joacims syster) och bjöd på "modell för en dag". De hämtade oss med limo och sen blev vi sminkade och fick massa kort tagna. Sedan fick man köpa kort om man ville. Vi köpte ett familjepaket = 10bilder/person.

Nu är skivan med korten i Torstuna så vi får se när vi får den och kan visa korten. :)

modell för en dag

Har åkt limousin idag och det är något jag skulle kunna vänja mid vid ;)
Folk har tagit fina kort på mig och jag ska väl visa någon dag när jag har dem.

Mormor!
Sockorna kan vara till knät, det blir bra!


Kram till alla!

Torsdagen den 3 december 2009

Idag är det torsdag. Två dagar kvar till "domedagen". Klumpen i magen och den kommer inte bli mindre innan jag fått svar på tentan. Får svar 10 arbetsdagar efter tentan = 18 december. Men den brukar komma på söndagen = 20 december.

Blöh.

Idag har jag badat. Varmt och skönt och det knakade fint i min nacke när jag var klar - skönt att få släppa på några knutar.
Jag har även pluggat. Läst litteratur.
Och så hämtade jag ut mina nya skor idag. Det var (för ovanlighetens skull) fel på dem. Men nu var det inget som blev beställt fel, utan det var vänsterskon som var felfabrikerad (heter det så?) Den saknade krokar där man hakar i skosnöret vid knytning. På ena sidan var det tre (som det ska vara) men på andra sidan var det bara en. Knasigt. Jag fick båda skorna med mig hem ändå så jag kan använda dem om jag vill. Men jag tror jag ska vänta så att de blir lika ingådda för de var väldigt hårda...
Jag tänkte även passa på att sticka mig mot svinet när jag ändå var på sjukhuset, även om jag avskyr sprutor och inte vill gå själv och ta den... Men jag hade sådan otur (TUR!) att det var slut igen ;) Vi får la se om jag överlever utan sprutan.

Joacim hämtade ut mitt paket från mormor igår som innehöll ett par efterlängtade raggsockor! Hihi. Önskade mig det i julklapp. De är så sköna så för mina små frysna fötter. Det är dags att sätta igång värmen på elementen, har inte gjort det än... Paketet innehöll även ett fint kort med en förlovningspresent som ska sparas.

Nu kom Joacim hem! wihoooo!

Ljus i mörkret

Gnistor av ljus besöker Carro och det ger mig hopp och styrka. Det ger mig bevis på att ljuset finns och att mina problem är totala i-landsproblem.

Men att andra människor bara får och får och får gör att saker känns mer hopplösa än innan.  Men jag ska väl på ett sätt vara glad över att inte vara en av dem. Jag antar att de kommer ha svårt i livet när de plötsligt inte bara får längre.

Stress

...är det minsta man kan säga. Jag vill klara tentan men just nu känns allt så svårt. Det är svårt att se ljuset i tunneln när mörkret är så tätt. Lite gnistor som kan tända eld på hoppet och lysa upp skulle sitta fint just nu.

Huvudvärken är det värsta...

Vakna, Carro

Jag gråter.

http://parlplattor.blogspot.com/2009/12/det-har-har-egentligen-ingenting-med.html
http://millesmamma.blogg.se/index.html
http://pimili.bilddagboken.se/p/main.html?

Jag känner varken henne eller någon av hennes bekanta men jag gråter. Jag är mänsklig och jag Gråter. Det är faan inte rättvist. Inte mot någon. Ingen är värd detta.

...och ändå händer det...ofta...