:D

Tack Matilda, jag uppskattar dig också! MYCKET!!

Hehe. Om jul... Det är så att jag har önskat mig en kamera. :)


Nu har jag sovit ett tag och strax ska vi åka hem och duscha och sedan åka in till stan och handla lite.

Jul

Nu har jag kommit på vad jag vill ha i julklapp. Även om jag inte får hela så vill jag ha bidrag till den i alla fall. Ska höra med mor min. :) Annars får jag köpa den själv sen.Mamma tyckte att det lät bra, tror jag ^^)
Hon var här och hämtade Sofia för en stund sedan. Nu är klockan 5.55.

Jag ska väl sova nu.

BorkBorkBork

LAN igen
Tråkigt att inte kunna vara med på körens uppvisningar nu på lördagen och söndagen men detta har varit planerat sedan länge. På söndag ska jag även ta en sväng med mor och syskon på första advent :)

Jag har inte hunnit hämta ut paketet än!!! Blir galen och måste vänta tills på måndag!!!
På måndag är det även VFU och sedan är det plugg som väntar hela veckan. Har med mig pluggsaker hit också. Får se om jag tar mig i kragen och börjar nu i helgen.

Dety är härligt att vara på LANet med en massa pojkar runt omkring som uppskattar en. Hmm. Det där lät fel, men det är härligt att veta att man inte alltid är någon i mängden som bara flyter förbi utan att någon lägger märket till en... Här är jag någon, och jag är bra! :)


PAKET!! :D

Har ett paket att hämta! Avsändaren är min kära mormor och jag är jättenyfiken!! Jag har en gissning och gissar jag rätt så passar det utmärkt just nu. I alla fall så är jag redan tacksam för det är så kul att få paket! Skulle knappt epla någon roll vad som är i paketet, så långe man kan hämta ut det och veta att det INTE är kurslitteratur som man beställt (Eller Ellos-paket...)!

Joacim ska få hämta ut det när han åker till/från kören. Annars får jag vänta tills imorgon. Strax ska jag åka till rusta med grannarna. Jag ska köpa batterier till brandvarnaren, som har börjat pipa, och lite annat.

Idag var jag så hungrig efter skolan så jag köpte med mig mat hem eftersom jag inte hade någon matlåda i kylen. Nu är jag alldeles för mätt och väldigt väldigt väldigt efter-maten-trött.

Maten blev kanon

Hittade ett fint paket med entrecôte på coop med det fina märket "50%". Jag gillar när man hittar sådanna klipp. :) Så det bidde entrecôte med potatisgratäng, kantareller och bearnaisesås. Jättegott, men nu straffar min mage mig för att ha ätit god mat. Magen är så kräsen så och gillar inte kött... Eller gillar inte nötkött i alla fall. "Lite kött rensar magen". Jag kanske ska byta diet till atkins istället :p Men bara de dagar jag ska vara hemma. Nej.... Det är inte värt kramperna...

Har suttit och kollat lite info om IBS... Kanske är det jag har helt enkelt....?

Lite ändrade planer

Jag ska inte vara med på mötet på VFU. De hade en massa saker att prata med sin chef om som var lite känsligt, så det var inte så lämpligt om jag var med. Min handledare sa även att jag bestämmer helt själv om jag ska komma till VFU första veckan eller inte, hon förstår att jag behöver plugga.

Massagesagan är klar. Inte den bästa och lite för kort (men man får väl dra ut på sagan....) men jag är så arg över att vi måste göra den på kort tid så jag bryr mig inte. Uppgiften står inte i studiehandledningen och är inte examinerande. Jag har viktigare saker att göra just nu än att hitta på egna massagesagor, det finns redan en massa bra massagesagor som andra har gjort.

Jag är fruktansvärt sötsugen så nu ska jag gå ner till coop och köpe någe och sen ska jag fortsätta plugga. Skriva VFUpapper, läsa bok inför VFU och kolla om jag kan göra något i portfolion.

Jag har ätit samma mat tre måltiden i rad (matlådor) så jag är sugen på nått nytt nu... Men jag har varken ork eller lust att ställa mig och laga mat just nu. Vi får väl se vad det blir. Spagetti och quornfärssås kanske? Orken kanske kommer om ett tag. Vem vet? Kanke hittar jag bågot bra på coop.

Stress och uppgivenhet

är saker som inte går ihop för då händer inget alls.

Imorgon ska en massagesaga vara klar (längd ca 5 min) och jag har ingen aning om hur jag ens ska börja eller vad den ska handla om. Nästa vecka är det VFU igen. Vi får se hur många dagar jag är där nästa vecka för på lördag nästa vecka är sista chansen på jävulstentan. Jag fick 9p (11 är G) sist så jag kanske har en chans om jag bara får tid för att plugga. Jag har sagt att jag ska prioritera bort annat skolarbete och fokusera på tentan, men hur lätt är det när det är mycket som ska göras hela tiden? Grupparbeten kan och vill jag inte räkna bort för det påverkar fler än mig. Uppsatsen har blivit lidande, men vi skulle bara ha börjat så det kanske inte gör något...
VFU kommer som sagt bli mer eller mindre lidande. På måndag kommer jag att vara där i alla fall. Hela dagen. Börjar 8 och ska egentligen gå till 15, men det är ett husmöte runt 17.30 och då kan jag lika gärna vara där hela tiden. Måste komma ihåg att observera också... Blocket i knät hela tiden. Sen funderar jag på att inte vara där på hela veckan utan vara hemma och läsa som en tok istället. Vecka 50 kan jag ju vara på VFU hela veckan för då behöver jag inte vara hemma och plugga till tentan.

Jag måste sätta mig och planera inför VFU också... Ringde nyss för att prata med min handledare, men hon var på rast. Får se om hon ringer upp senare.

Jag förstår inte vad det är med Universitetet. Varför lägga oviktiga saker när det är som värst med andra saker istället för att ta det senare, de sista dagarna på kursen, när det inte finns något att göra ändå? Vi har uppföljning på VFU innan jul. Väldigt dåligt när det lika gärna kan ligga i januari så att de som är sjuka och tar igen VFU också har en chans att vara klara och kan vara med.

Nu ska jag äta något och försöka komma på något bra som kan tänkas vara en massagesaga.

BLÖHHHHHHH

Den röda tanten slår mig i magen och tårarna gör mina ögon blanka.

Jag är lite ensam

för första gången på länge. Joacim är i Enköping. Han åkte ganska tidigt i förmiddags för att jobba på Joar Blå. Jag valde att stanna hemma med jag ångade mig ganska snabbt. Tänkte vara hemma och göra nytta men när jag märkte att det inte blev av så önskar jag att jag hade följt med och hälsat på min kära familj! Men det kanske är nyttigt att vara lite själv också och att Joacim får åka hem till sin familj utan mig. Min familj får jag i alla fall träffa nästa helg och Joacim kommer hem imorgon igen.

Tänkte gå till Johan idag på kvällen, men jag blev så sjukt trött och stannade hemma istället. Tänkte lägga mig tidigt. Sen började jag spela yatzy-turnering (och vann) och sen ville mamma spela så jag spelade fia-turnering och sen spelade jag UNO med mamma. Så det blev inte så tidigt.... Men strax tänkte jag ta en macka och sedan sova i alla fall.

Jag vet inte hur vi ska göra i jul..... Förra året så åkte vi runt och var på alla ställen samtidigt under julafton.... Det gick inte så bra tycker jag. Nu funderar jag på om man ska bjuda hit folk istället... Men mamma jobbar juldagen och två nätter frammåt. Så nu tänker jag lite mer och funderar på hur man ska göra. Nu har jag en idé i huvudet. Ska prata med Joacim sen.

Två datum i december är bestämda i alla fall.
18 (eller 19) ska vi till kära Matilda och äta tårta och kramas!
20 ska vi åka och äta julbord på nått slott och bli tjocka.

Men men men men men..... Vi får väl höra oss för om vad som händer i jul så att vi kan planera. Nyår är nog bestämt i alla fall.

Saken är också att jag inte vill vara borta för mycket heller. Jag vill vara hemma och ta det lugnt och kunna vattna blommorna själv.

Hmm... Joacim ska prata lite med familjen om julen nu i alla fall. Får väl se vad de säger.

Nu ska jag äta en macka och sova!

Natti natti!!!

Stress

Jag vill bara sova, men det kan jag inte....

Vi hämtade ut tapet och färg igår. Nu är det bara att sätta igång (när vi har köpt/lånat penslar och sånt för det står tydligen inte Graflunds för...)
Nu vill jag måla köket!! Även om det inte blir som jag vill, för standardfärgerna är inge kul alls.... Men jag har inte tid med det nu. Blö. Men man kanske kan ta en bit itaget så att jag sllipper ha en röd kristall över huvudet när jag är i köket (sims-språk).

Nu ska vi äta mat.

Nya tag

Fick mail om det väntade U'et på tentan. Nu kommer jag lägga det mesta åt sidan så att jag kanske klarar sista försöket den 5 december. Skulle hellre fira bror än att skriva tenta. Men jag får ta tåget/bilen efter tentan. Vi får se om det blir bil eller tåg.

Eftersom jag har en kurs just nu så måste jag prioritera. Grupparbeten kommer först. Sen saker med obligatorisk närvaro. Uppsatsen och loggarna kommer komma ikläm... Jag kommer göra dem, men jag kommer inte lägga ner tid på dem. De är lätta lättare att ta igen än det andra.

Pluggandet känns tungt... Jag kommer klara det, men det känns så oerhört tugnt. Utöver detta har jag obehagliga drömmar (jag har feber på nätterna just nu, men drömmer jobbigt annars också) och dålig sömnsrythm. Jag är less på att det inte ser bra ut hemma. Jag försöker att hugga tag i det men jag är dålig på att slänga saker och jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Både jag och Joacim är prylmänniskor. Jag går också och oroar mig över annat. En massa annat. Saker jag inte vill skriva om och hellst inte tänka på. Nej, det är inte så allvarligt som det låter.

Jag tycker om att veta saker i förväg och kunna ha en bra planering. Det märks inte i mitt pluggande just nu. Känns inte som att jag har koll på något alls. Känns så värdelöst att inte veta vad som hända skall... Kommer jag behöva gå någon av de kurser jag sökt eller kommer jag få fortsätta köra på med lärarprogrammet? Jag skulle behöva åka iväg en vecka eller två och få koppla av. Över jul och nyår hade varit skönt men det finns ingen möjlighet till det tyvärr... Saknas pengar till det.

Jag funderar på att strunta i kören ikväll. Jag gilar det och det gör mig gott men jag behöver plugga. Får se hur det ser ut när klockan börjar närma sig.

Nu ska jag sätta mig djupt in i böckerna som skriker på mig.

Motivation tack!

Jag behöver motivation. Vi ska göra ett arbete nu där jag blev den som ska jobba själv. Inte kul. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om eller var jag hittar litteratur om det. Vi får inte använda studentlitteraturen utan ska utgå från artiklar, avhandllingar och rapporter.... Jag ska masa mig till biblioteket och få hjälp men det är svårt att ta sig dit.... Det är fortfarande punka på cykeln och mina fötter klarar knappt att gå fram och tillbaka dit. Jag får väl ta spårvagnen och bussen. Så får det bli, för parlering är dyrt där. Eller ja.... Dyrarare än vad jag är van vid. 8:-/h Spårvagns och bussresan kostar bara 10:- enkel resa.
Måste till Myrorna och köpa lite till lördag också, då vi ska på maskerad.

Jag avskyr vädret. Det är blött och kallt och grått och jag halkar på löven.

När som hellst kommer mailet om tentan. Jag antar att det är ett U, men det skulle inte skada om jag hade fel. Att klara tentan skulle ge mig lite mer motivation tror jag. Klarar jag den inte så måste jag redan nu börja läsa böcker och prenta in i huvudet!

Jag är fast i Facebook. Har varit det et tag, men nu är det värre än någonsin för jag var dum nog att börja spela spela där. Blöh. Casle Age är kul, men oh så vanbildande!

Ajaj

Nämmen, titta på klockan. Läggdags för länge sedan.
God natt!

Blogg

Bloggar är både bra och dåligt. Man, som läsare, kan hålla sig uppdaterad i folks liv och andra saker men man får  ibland också reda på saker som man hellst inte vill få reda på genom bloggar (eller saker man kanske inte ville veta alls).

Det skrivna ordet är också svekfullt då det lätt misstolkas.

Jag har aldrig klassat mig som en bra bloggare.. Bloggen är för mig ett redskap att använda när jag behöver få ut mig saker och tankar som ligger och ruvar och spökar, vilket inte är speciellt bra av mig för om jag skriver när jag "känner som mest" så skriver jag inte fullständigt utan det blir mest som stödord hämtade från olika tankar. Detta leder till att mina huvudpunkter försvinner och det jag skriver får fel innebörd. Jag ursäktar detta och ska försöka att inte skriva när jag "känner som mest" utan bara skriva ett utkasst som jag kan utveckla när jag lugnat ner mig. Jag skulle kanske strunta i att publicera över huvud taget? Eller ha en stängd blogg?

Lite tankar om det mesta

Det är alldeles för sent, igen. Jag ska lägga mig strax men vågar inte sova. Hemska drömmar förföljer mig igen och jag blir inte piggare av sömnen med drömmarna.

Var och beställde skor idag. Första gången det inte var Hasse som hjälpte mig, men jag tror det gick bra. Vi får se om allt blev rätt sen när skorna kommer.

Mina fötter blir allt sämre och jag är rädd. Vad kommer hända sen? Kommer jag bli sämre och sämre och sämre eller kommer det bli bättre? Jag hoppas på att viktminskningen kommer fungera och göra det bättre. Ligger på -5 nu. Det går långsamt, men det går.

Kom in på kurserna till nästa termin så nu har jag något att göra om jag inte klarar tentan.

Saker jag vill går inte riktigt som jag vill och blir inte av.

Saker jag tror på spricker, vad är det som händer? Jag tror på kärleken, låt mig få fortsätta göra det.
Låt mina nära och kära må bra i olika sammanhang och låt vissa av dem så slippa sjukhus.
Ge kraft, mod och ork till de som behöver.

Jag skulle behöva åka till Taizé en sväng känner jag. Få ur mig lite tankar och fina lite ro.

Jag har för många tankar i huvudet och jag kan inte ens sova bort dem.

Shoppat lite igen

Jag gillar rea på Ellos.

Vita + Svarta leggins
Grå kjol
Vit t-shirt med tryck
Svart topp
Rutig klänning
Svart kofta
Påslakanset

Summa: 690,60:-

Lite bilder i dåligt ljus:


Nähä.

Kärleken rasar runt omkring oss, igen, men vi stå rstadigt kvar. Allt kan hända, men jag hoppas att det inte kommer hända oss.

Joacim, Jag Älskar Dig!

Jaha.

Ackis "tackar för alla år" med teater, choklad, limo och annat. Var är mitt tack? Var är Zandras tack? Var är alla andras tack? Visst... De kan inte tacka alla, men var går gränsen för vilka de tackar? Knapra citodon, nästan inte kunna gå efter operationer och ha operationer som inte funkade och läkaren eferråt säger "nej, jag trodde ju inte att det skulle gå" är inte krav för ett tack i alla fall. Nu ska jag inte vara sådan... Ni som fick tack: hoppas ni fick en underbar och oförglömlig upplevelse!!