Tvåtusenelva

Årsskiftesvecka. På Lördag är det nytt år, jag tror på 2011. Tvåtusenelva kommer bli ett kämpigt, men mycket mycket fint år! :D

2010
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var i Skåneland för första gången. Spenderade sommaren hos Henrik. Spelade Starcraft!
Vilka länder besökte du?
Skåneland
Är det något du saknade år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja. Det ska vi se till att ordna :)
De stunder från år 2010 kommer du alltid att minnas?
December 2010 kommer ganska säkert att bevaras i mitt minne.
Vad var din största framgång 2010?
Utvecklats i skolvärlden. Sagt ifrån under Samtalen. Nya vänner.
Största misstaget?
Slösa pengar, som vanligt.
Vad spenderade du mest pengar på?
Inte så jättemycket kläder i år faktiskt. Mycket glass och andra godsaker tyvärr. Köpte ett PS3!
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Fina ord från Kärleken och Vänner. December gjorde mig glad och stark.
Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
29 maj. Vila I Frid Farmor <3. Samtalen har trappats upp på senare tid på året och krossat mig, även om det också gjort mig starkare då jag sagt ifrån.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
VNV Nation - Illusion
Absurd minds - Agitation
Plain White T's - Radios in Heaven
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Djupa dalar och höga toppar. Har precis kommit ur en djup dal och är påväg till den högsta topp!
Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar, struntat i godsaker, tränat. Det vanliga.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar, ätit massa godsaker, varit lat.
Något du önskade dig och fick?
Ja. Dels blommor på min och Joacims sexårsdag.
Något du önskade dig men inte fick?
Jag trodde det, men i sista sekund av året ändrade det sig.
Vem saknade du?
Farmor
Årets musikupptäckt:
Fått massa nytt i Spotify. Johnossi tex.
Årets film:
Alice i underlandet
Scott Pilgrim
Årets album:
Nah..
Årets livekonsert:
Tivolirock under Kristanstadsdagarna.

Sammanfattning:
Psyket har inte varit det bästa men med hjälp av Kärleken och mina fina Vänner har jag kravlat mig upp. Speciellt med Kärleken är jag nu på väg upp i den högsta topp!
Min första begravning för den nära släkten ägde rum med fin sång, även om jag sjöng lite fel, och många tårat. Saknaden är stor och varje gång jag åker mot Enköping tänker jag att jag ska passa på att svänga in hos Farmor. Det kanske är dags att lämna 2010 och ta bort hennes nummer från mobilen. Ur minnet kan jag inte ta bort det dock..
Spelkonvent har räddat mig från vardagen, det tackar jag för. Många roliga (men även ångestfulla - typ Fury of Dracula) spel med fina vänner! Mindre Än Tre

Nästa år skall jag:
Ha samma mål som förra året: Minska på onyttigheter, spara massa pengar och fortsätta sköta studierna fint :)


Julafton 2010

Julafton började med irriterande samtal och tårar i en tröstande JoacimFamn. Sen bidde det hårfärgning och sömn. Natten spenderades i Torstuna och morgonen bjöd på julfrukost, paketöppning och sötpöta kissekatter!
Innan Kalle sade vi hej till Samtalens ägare och åt en bit mat.

Lagom till Kalle såg vi till att sitta bänkade hemma hos min mormor och morfar, där julaftonen skulle spenderas. Kvällen bjöd på Kalle, mat, en massa paket och fika innan vi begav oss ut på vägarna igen för att återvända till Norrköping.

Juldagen spenderade Joacim i kassan på Media Markt och jag i sängen läsandes Gömda. Jag lånade även ut min dator till grannen några timmar. Den verkar vara hel, bara mina flikar som var misshandlade. Tur att jag inte är lika beroende av dem nu som jag var förut.

Idag har jag shoppat med Peter i Norrköping City. Skulle ha tvättat idag också, men det var kuligare att gå på stan. Jag får inviga vår tvättmaskin som står i lägenheten istället.

Imorrn åker jag iväg och spelar en massa spel på konvent!
Awesome!

Natt

Jag är rädd för bilderna som dyker upp i nattens mörker.

Torsdag 23 december 2010

Förra året fick jag ett lättande G på en tenta. Ett G som gjorde att jag fick stanna kvar på utbildningen. Nu har ett mail om det väntade Uet på senaste tentan ramlat in. Men som sagt, det var väntat och det rör mig inte speciellt mycket. Visst höll jag andan och hoppades på att det ändå skulle vara ett G, det hade varit skönt att slippa göra om. MEN eftersom jag vet att jag inte kan det vi gick igenom på förra kursen så är det dumt att avsluta en kurs och inte lära sig något på den. Jag betalar ändå lite mer än 200.000 för denna utbildning. Det är en hel del pengar.

I december får man inte pengar från CSN och man får låna mindre än andra månader också. Det är lite jobbigt, speciellt då min buffert inte är den bästa just nu. Den är nog en av de sämsta just nu faktiskt. Januari kommer för mig bli en fattig månad. Jag ska alldeles strax koppla upp mig på banken och betala mina räkningar och håller tummarna för att jag ska slippa hämta pengar från andra konton.

Ikväll åker jag och Joacim till Enköping för att spendera natten i Torstuna. Imorgon ska vi fira jul med min släkt. Jag har även lovat att svänga in hos personen som sitter i andra änden av Samtalen. Dumt? Kanske, det märker vi.. Jag har sagt som det är, jag har inte tid att stanna då vi ska åka tillbaka till Norrköping redan på kvällen. Lägger nog in det mötet innan julfirandet med min släkt, då finns det en tid som måste passas.

Jag är inte lika pepp för städning idag. Men kommer jag igång och pluggar så kommer det säkert att ändra sig ;)

Varma julkramar fyllda med Kärlek

Tentasvar

Ser på facebook att flertalet i min klass fått besked om att de är G på tentan. Jag har inte fått nått, det brukar betyda att man är U. Dåligt det där... Man tycker att alla svar ska komma samtidigt, men icke... Annars skulle det kännas bättre om de fått U skulle få sina besked innan de som fått G. Aja. Bara att gilla läget. Jag hade inte räknat med att jag skulle få annat än U, så för mig är det lugnt. Jag har ju missat en massa av undervisningen när jag varit sjuk och eftersom inget är obligatoriskt så går det inte att ta igen heller... Jag är inte rädd för omtentor i alla fall. :) Det finns ju en del människor som är livrädda för underkända resultat, jag fårstår inte riktigt hur man kan ha så höga krav på sig själv - att aldrig tillåta sig misslyckas.

Peter kom hit ett slag och spelade Donkey Kong med mig. Det var riktigt skoj som 2p-spel faktiskt! Vi spelade värld ett med ett antal Game Over (höhö) och begav oss sedan till Dan (och hans vän Tom) med en kasse spel. Det blev Carcassonne och Chez Geek. När Joacim kom så spelade vi två omgångar Shadow Hunters. Det är härligt med spel. Ska bli skönt att komma iväg på spelkonvent och nörda innan det är dags att ta tag i pluggandet ordentligt. Imorrn måste jag dock läsa Gömda.

Håller tummarna för att sömnen är med mig och att jag inte drömmer lika illa som jag gjort de senaste gångerna jag sovit. En gång drömde jag om att jag hade sådan fruktansvärd värk i vänster sida av nacke/axel så att jag hade huvudvärk när jag vaknade.

Imorrn ska jag även fortsätta (kanske) försöka röja. Jag har börjat i sovrummet där jag fortfarande har kartonger som står med saker - galet!

Fick samtal idag igen. Suck.

"När ska jag leva mitt liv för mig, göra de saker jag tror på?"

Lägenheten

Ni som känner mig sedan länge vet att jag inte är den prydliga av mig. Jag har massor av grejs och är kass på att slänga. Jag har flyttat ihop med en underbar människa som är, nästan, lika dålig som mig. Vi bor i ett kaos på 74kvm. 2rok. Vi skulle behöva minst en 4a. En villa med typ 7rok skulle kanske vara lagom för framtiden. Vi vill båda ha ett källarplan, en nördhåla. Så kommer det antagligen bli i framtiden. Framtiden känns långt borta, jag vill ha nu!

Nu, i min uppgivenhet, ska jag försöka göra något åt den värsta skiten i alla fall i väntan på att en vän kommer hit och leker med mig.

Kärlek

Våg

Jag lägger band för mina fysiska känslor.
De psykiska rinner ur mig utan stopp                                           Välkommen till mitt hjärta.
men vågens salta tårar läcker inte ut.                                                 Det kommer mer ord
Hjärtat kopplas inte ihop med ögonen,                                                    bara du är beredd
inte idag, vi har faktiskt besök här.                                                                  att ta emot.

Jag är rädd.
Rädd för vågen.
Rädd för att inte kunna
stå emot när den slår till igen.

Men
ska jag
ens försöka
stå emot
den?

Mina ögon tittar ofta på telefonen och
ibland står precis det ögonen inte vill
och jag är för snäll för att inte svara
även då jag vet att rösten gör mig ont.

Samtalen är tillbaka.

Jag är beredd på att allt åter ska rivas.
Rivas till grunden och lite till.
Är min grund starkare nu?
Orkar jag bygga igen?
Det återstår att se.

18 december - Matildas dag!

Idag fyller Matilda år! Hipp hipp hurra!

Ungefär för ett år sedan kunde jag slappna av eftersom jag klarade djävulstentan. Nu har årets 2or fått svar, det är många fina människor som måste ta studieuppehåll och det är så orättvist! Marcela har nu äntligen klarat den och får komma tillbaka till utbildningen, toppenbra!

Nu ska jag plocka lite i lägenhehten. Emma kommer hit och ska se på film och äta popcorn!

Just nu

Jag har kommit in i en dålig matperiod. Typiskt dåligt.


20.31

Jag har lagat och ätit mat! *yeeey*

Söndag vecka 49 år 2010

Idag har jag knappt gjort nått nyttigt. Det finns en massa borden och jag har endast gjort en och en halv av dem. Jag har tvättat och börjat plocka i kök och vardagsrum. Så vad har jag gjort resten av dagen när jag borde ha läst böcker? Jag har spelat StarCraft2 - både campaign och lite tillsammans med Jon.

Jonas är här och ska sova över eftersom vi ska träffas med kören 7.45 imorgon. Luciatåg står på schemat.

Imorgon ska jag först d¨gå luciatåg och sedan läsa läsa läsa läsa läsa.

Jag ska på spelkonvent i mellandagarna. Just nu måste jag bestämma mig för när jag ska åka dit. Spelkonventet är 27-30 december.
Alternativ ett: Åka buss till konventet för 240:- och komma fram kl 20 den 27e
Alternativ två: Åka bil tillsammans med Joacim och komma fram strax innan kl 00 den 28e.
Just nu lutar det åt buss faktiskt, har ångrat mig fram och tillbaka.. Men jag måste bestämma mig ganska snart, så att inte bussbiljetterna tar slut.

Nu ska jag i alla fall sova.

Kärlek

Uppdatering på det nya kärleksåret.

Det bidde inget städande, fastnade vid datorn och spelade två rundor mahjong istället!

Joacim kom hem tidigare än vad jag trodde han skulle göra, med blommor! (!!!!) Underbara röda rosor som står ovanför mig på skrivbordets hylla. <3

Vi åkte hem till Anna och träffade trevligt folk, drack glögg och pratade. Några gick ut på Trappan, andra stannade kvar för att sedan gå ut till något annat ställe och vi åkte hem. Det var en mycket trevlig kväll!

Nu har jag lyssnat lite på lucialåtarna. Imorgon (söndag) kommer de gå på repeat eftersom vi ska ha luciatåg på måndag. ...och vi vill ju såklart att det ska bli bättre än i torsdags... Men det finns nästan ingen tvekan om faktiskt. Jag kan i alla fall låtarna bättre nu och jag tror det är samma för de flesta andra. Nu har vi haft några fler dagar på oss att smälta låtarna.

Nu är det dags att sova, Joacim ska upp och jobba även imorrn!

<3

2 191 dagar = 72 månader = 6 år

Idag är det min och Joacims dag. Det är den 11e december 2010 vilket betyder att vi har varit tillsammans i hela 6 år! Så hur har detta firats? Inte alls. Inte än i alla fall. Joacim gick upp tidigt för att jobba ett långt pass, typ 12h. Jag sov kvar med en sömn fylld med drömmar som även plågat mig under natten. Sedan har jag spelar StarCraft2 med Jonis! (Jag känner mig nu lite bättre!) Under spelets gång har jag plågar Jon med att inte låta bli att sjunga till de flesta låtar som spelas på min Spotifylista.

Jag har haft en rolig vecka, med vissa undantag...! Speciellt de senaste dagarna! På torsdagen hade SKÖN luciatåg som gick jättebra (eller...?). Efter det så åt jag, Joacim och Frida mat ute och på vägen hem så mötte vi Anna*2 + annat folk jag inte känner och bestämde oss då att följa med till trappan. Jag hade först bestämt mig för att gå hem, eftersom jag antog att det skulle vara smockfullt på trappan pga att det var irlänsk kväll, men även jag ångrade mig.. Tur var väl det! På trappan var det nämligen kanonkul! Träffade lite SKÖNa människor och vi flirtade även lite med bandet så att vi fick komma upp på scen och sjunga Gain Ainm. Skoj. Eftersom det var torsdag så slutade spårvagnen gå tidigt och jag som redan innan kvällen hade ont, var i princip död när vi kom hem.

Fredagen bjöd på en föreläsning som jag missade pga djävulsk kramp, lång lunch och en föreläsning som var kändes väldigt illrelevant i första akt. I pausen försvann mer än hälften och vi var ca 20 studenter kvar. Det är pinsamt, men jag förstår att folk inte känner att det är värt att sitta där och somna när vi har två skönlitterära böcker och ett kurskompendium som ska läsas till tisdag. Andra akt av föreläsningen var däremot mycket bättre, så jag är glad att jag stannade den där extra timmen. Nu var det inte detta som var det kuliga med fredagen, nej det var kvällen!

Fredagskvällen tillbringades hemma hos Emma med en stor del av den trevliga arbetsgruppen och en kurskamrat. Vi tog med oss mat, åt, färgade Emmas hår (kanonsnyggt!) och tittade på Idol. Efter detta åkte jag hem och de andra gick ut. Jag kände inte för att utsätta min onda kropp för det.. Det var i alla fall en superdupertrevlig kväll! Jag tror att mina kära kamrater hade det trevligt ute och jag hade det mys med serie-tittande med bästaste finaste underbaraste fästmannen!

Ikväll ska vi till SKÖNa Anna på glöggfest! Jag känner endast Anna, så det ska bli spännande att se hur jag beblandar mig innan Joacim kommer. Är inte så jätteduktig på det där med att komma till ett ställe när man inte känner någon. Eller... Jo, jag är väldigt duktig på att ta kontakt med folk men när det är så här tillställning (8 personer enligt facebook) så brukar det vara så att alla känner varandra sedan innan...så kommer lilla jag och är förvirrad. Aja, det löser sig :)

Nu funderar jag på om jag ska skälla på mig själv och städa upp efter Tenta-P.

<3 & :)

Life History Lite (?).

Jag har hittat en fin lista som man egentligen ska lägga upp dag för dag, men jag är otålig och tar allt på en gång! Det är ett under att jag klarar av att ha chokladkalender år efter år utan att fuska. Jag fuskade i en presentkalender en gång i tiden vilket jag ångrar djupt!

Jag hoppas att det inte blir allt för snurrigt, det är svårt att hålla texten i en fungerande kronologisk ordning.. Jag slopade list-utseendet snabbt då det inte fungerade. Det mesta gick ihop i varandra. Det finns så sjukt mycket att säga om allt men jag kommer inte att dra allt, även om det nu blev väldigt mycket. De som ska veta allt borde redan veta det eller är på god väg att få reda på mer och mer. De som vill veta allt får fråga, visa att man faktiskt vill veta. Många är typiskt svenska och vill inte fråga massa saker, men fråga på!Angelica Magdalena Runngren
1989-06-06

 

6 juni 1989, Sveriges nationaldag, föddes jag 6 veckor förtidigt - i säte, med klumpfot, med handikappet AMC Arthrogryposis Multiplex Congenita. Den första tiden av mitt liv bestod av att se fin ut i en kuvös och även en drös med gipsningar. Än idag (i alla fall för några år sedan) finns mitt smeknamn kvar på UAS – Utbryterskan. Varför detta? Jo, det är så att jag var en hejjare på att krypa ut mina gips! Mor min fick åka sträckan Enköping-Uppsala 2 gånger om dagen vissa dagar, detta är även den enda gången hon fått fortkörningsböter.

 

Mycket gips, många smärtsamma operationer, rullstol, spikar, onda fötter och nålfobi.

 

Jag har levt med skilda föräldrar i så gott som hela mitt liv, jag var under ett år när de särade på sig. Mor min hittade Christer och flyttade, när jag var 5, ”långt upp i skogen där vägen tar slut”. Ett tag var mitt arbetsmål att bli asfalterare eftersom jag inte kunde cykla på grusvägen. Ett bra tag var jag varannan-vecka-barn med dess för och nackdelar men jag har mestadels bott hos min mor. Tillsammans med Christer fick min mor två små söta barn. En liten Erik (1995) och en ännu mindre Sofia (1997). Egentligen var Sofia större vid födseln, men det är en annan sak. Mina syskon är underbara. Jag säger det inte tillräckligt ofta, men så är det. Det är ett åldershack mellan mig och dem vilket har lett till att de har gaggat ihop sig mot mig och inte låtit mig vara ifred. Sånt där som hör småsyskon till.

I Lillkyrkaskolan hittade jag fina vänner och hade, vad jag minns, en bra skolgång 1-5. I Lillkyrka hittade jag min första kärlek som höll sig långt upp i åldern. Någonstans under min tid på Kunskapsskolan avtog detta som tur var var. Jag var bemött av obesvarad kärlek under alla åren och jag var väl lite pain in the ass ett tag när mobiltelefonen började bli ett faktum.

 

Mina vänner började Kunskapsskolan och jag stod som reserv men några veckor in på år 6 fick även jag börja på Kunskapsskolan.

 

Kunskapskolan gav mig en fin tid. Där träffade jag fina vänner utöver de som hängt kvar från Lillkyrka. Jag skaffade mig min första pojkvän, vilket höll i ca 6 mån.. Jag umgicks sedan mycket med Jens, alla trodde vi var ett par, och blev oerhört bra vän med hands flickvän. Hans flickvän, Matilda. Jag fick, i 9an, pris i vem som gått upp flest steg under höstterminen. Detta betyder inte att jag hade superduperbetyg. Nej, detta betyder att jag pluggade som faan första terminen i 9an och spenderade vårterminen med att spela kort och land och hav. I 9an vet jag att jag fick minst en röst gällande bästa kvinnliga kompis men priset föll självklart på Agnes i slutändan.

 

Tiden på Kunskapsskolan förändrade mig mycket. Det hände mycket med vänner och extremt mycket i familjelivet. Jag började lyssna på Millencolin, som fortfarande hänger med och får mig på gott humör! Tiden på kunskapsskolan har även gett mig en massa bra tips och ett brett synsätt till mitt kommande yrke, har jag märkt!

 

Kärleken följer tydligen inga lagar och jag blev kär i en kamrats pojkvän. Inte det bästa och jag höll mina känslor för mig själv som man förväntas att göra i detta fall. Nu var det så att jag fick bra kontakt med denna kille och han blev kär i mig. Ojoj. Eftersom jag inte är det största aset så höll jag mig fortfarande på kant tills det var säkert att dessa två hade gjort slut innan det blev några närmanden. Det framkom senare att denna kille varit kär i mig vid tidigare tillfällen. Redan under min andra vecka på Kunskapsskolan hade han tydligen funnit någon känsla för mig. Jag minns hur killens vän pekat på mig och högt sagt ”där är hon ju!” och killen i fråga sprungit iväg med en färg i ansiktet som får en att längta till Julen. Denna kille stod för min riktiga första kyss, som ägde rum en fin dag i vattenparken.

 

Att jag blev tillsammans med denna kille gjorde att jag förlorade en stor del av mina kamrater och även så kallade vänner. Tråkigt, men sådant händer väl tydligen. Agnes höll sig dock kvar vid mig och tillsammans kollade vi på konstiga filmer, spelade många spel och citerade Monty Python.


 

Någonstans när det tog slut med killen började jag umgås mycket med Jens tror jag. Vi var väldigt tighta ett tag, vilket resulterade i en svartsjuk flickvän. Matilda, som kom att bli en underbar vän, hade bara hört att jag var en *input dirty words here* som stal folks pojkvänner. Såklart var hon orolig! Speciellt då Jens tydligen nämnde mig i de flesta meningar. Hon visste inte något om mina känslor och blev otroligt lättad när jag hittade mig en egen pojkvän att kladda på – Joacim. Denna Matilda har funnits längre i mitt liv, fast oaktivt. Det är så att jag är den första som hennes mor sondmatade. Min mor och hennes mor känner varandra och det finns fina bilder på när Matildas bror matar mig med PimPim! Matilda, jag tänker ofta på dig även om jag är sämst på att höra av mig!

 

Här ramlar Joacim in i mitt liv. Underbaraste, finaste Joacim! Någonstans oktober-november 2004 träffade jag denna lilla prick första gången. Han var snäppet längre än mig och otroligt söt i sitt mörka lockiga hår och inbjudande läppar. Vi träffades första gången en onsdag, det vet jag eftersom han skulle åka med sin pappa hem efter träning. Här behöver jag flika in med lite annat!


Det är så att jag är kristen. Jag vet inte helt var jag står dock.. Jag är inte fullt troende kristen men jag går gärna till högmässor, ber en bön och tror. Innan det var dags för konfirmation var jag tvärhård på att jag absolut inte skulle konfirmera mig. Aldrig. Inte en chans! Jag följde med en kamrat till läsningen, mitt i terminen, och blev fast. Jag hann gå mina 15 gånger i kyrkan, träffade underbara människor och blev fast. Jag fastnade hårt och blev konfirmandledare ”Ängel”. Under konfirmationen träffade jag en fin människa som ofta finns i mina tankar och i mitt hjärta. Ida. Finaste Ida och jag har pratat mycket med varandra och haft en fin relation! Ida har spridit glitter i mina sår och gett mig leende på mina stela läppar under mörka tider. Under konfirmationen träffade jag även killen som kommer att vara präst på mitt och Joacims kommande bröllop – Stefan. Stefan är killen som nog slår rekord i antal crushes. Denna snygga konfirmandledare har fått många konfirmandtjejers hjärta att slå lite extra hårt. Stefan läser nu äntligen till präst och jag väntar på att han ska bli färdig! Joacims kusin läser just nu också till präst, men jag slår för att Stefan ska viga oss. Det var bestämt långt innan Stefan påbörjade sin prästutbildning (och Joacims kusin talade inte om vad hon skulle bli innan hon påbörjade utbildningen). Jag antar att Joacim är med på detta ;) Ännu en person jag lärde känna under konfirmationen var Joacims pappa. Han jobbade för Svenska Kyrkan och jag har som konfirmandledare jobbat tillsammans med honom. Det var alltså efter en konfirmationskväll som Joacim trillade in och uppenbarade sig för första gången, därför vet jag att det var en onsdag. En gång onsdag, alltid onsdag.

 

Så när blev jag och Joacim tillsammans? Jag var på resa med änglarna till BodaBorg och hade det toppenkul! På kvällen får jag samtal från Joacim (han ringde gratis den dagen då Telia legat nere hela föregående dag) som pågår väldigt länge. Vi pratar om allt och lite till och hans bror kastade strumpor på honom (hihi). Dagen efter så väntade han på mig när jag kom hem! Nästan i alla fall... Det var modellbygge denna dag som Joacim, hans pappa och min andra-pappa brukade pyssla med. Modellbygget höll till på kyrkans hus och jag och Joacim drog oss undan till andaktsrummet och pratade. Längst ena väggen står det stolar uppradade och vi låg på dem och pratade, på mage med huvudena mot varandra. Jag har ingen aning om vad vi pratade om men jag minns tydligt hur jag frågade ”tycker du att jag ligger för nära?”. Joacim svarade nej och jag svarar något i stil med ”Bra, för jag kan komma ännu närmare”...och så flyttar jag mig närmare så att mitt huvud ligger på hand korsade armar. Då! Då ni!! Då pussar Joacim mig i pannan och jag smälter lite nu när jag tänker tillbaka. Efter pussen i pannan så pussas vi. Hihi. 11 december 2004. ”Best night ever” som Marshall i HIMYM skulle ha flikat in med!

 

Joacim är det finaste jag vet och min bästa vän. Jag tror på kärleken och jag tror på oss. Vi är underbara.

 

Gymnasiet tillbringades i Enköping. Westerlundska Gymnasiet – NaturVetenskapliga programmet. Jag känner mig här otroligt dålig, jag får göra omprov på de flesta prov i de så gott som alla ämnen. Men jag klarar mig utan något IG får till och med något MVG. Jag gör högskoleprovet två gånger med samma slutsiffra, andra gången ett poäng från en högre siffra. Betygen räckte i alla fall fint för att komma in på lärarprogrammet vid Linköpings universitet, vilket kanske inte är det bästa att skryta med då lärarprogrammet har väldigt låga intagningspoäng. Jag hamnade i den underbara staden Norrköping och studerade de två första åren på campus Norrköping till förskollärare med estetisk inriktning. Nu är jag inne på mitt tredje år och läser på campus Valla (Linköping) till svensklärare för grundskolans tidigare år (1-6)

 

Strax innan mitt andra år på universitetet så sattes en ring på mitt finger. En lika ring som även Joacim bär, lite mindre dock. I ringarna står datumet 7/8-09


 

Jag har ju pratat lite om vänner. Detta med vänner är ett ganska händelserikt fenomen. Vänner har tillkommit och vänner har tyvärr fallit bort. Det ända jag vet just nu är att mina vänner, förutom Joacim, är alldeles för långt bort. Jag har nyligen, som jag berättat ett par gånger, skapat fina kontakter i Skåneland. Henrik och Emil träffade jag på Lincon2009 en tidig söndagsmorgon. Det var en jäkligt bra idé att spela Agricola klockan 7 en söndagsmorgon och en ännu bättre idé av mig att fråga dessa främlingar om jag fick hoppa in och vara med i detta, för mig, okända spel. Under spelets gång får jag veta mer än vad jag någonsin trodde var mörjligt om Kristianstad. Pojkarna är nämligen därifrån och pratar med en underbar Skånska, dialektkåt som jag är. Jag har alltid gillat dialekter och kommer antagligen alltid att göra. Jag blir lätt smittad vilket nu innebär att jag har någon konstig släng av östgötska, speciellt när jag pratar fort. Dessa Skånepojkar sa jag adjö till efter att spelet avslutats (jag kom tvåa, efter Henrik) och sen var det inge mer med det. Lincon2010 (som var hemskt rätt ut sagt) träffade jag dessa pojkar igen i Mahjongrummet. Under detta Lincon såg jag till att ordentligt lära mig poängräkning. Det blev inte mycket annat än Mahjong under hela Lincon faktiskt. Lincon var hemskt, men med rätt sällskap blev det i alla fall värt pengarna lite! Lördagskvällen spenderades med förfest hos Stefan och Jenny, tittandes på Adventsmysteriet, med tillhörande utgång. Lite smått berusad (schyy) begav jag mig åter till Lincon med löftet av Skånepojkarna att de ska hålla mig vaken. Emil gick och lade sig (taskigt) men Henrik var tapper och var vaken med mig. Henrik tog hand om min rygg, min nacke och mitt hjärta. Henrik har spenderat många timmar med mig på MSN (speciellt när jag låg sjuk), vilket jag är honom evigt tacksam för. Det har även blivit många spelomgångar av Carcassonne över internet med denne herre. Spel är ett lätt sätt för mig att fly. Jag spelar och slipper tänka. Ibland hade det underlättat om jag tänkt lite när jag spelat för att kanske slippa förlora, men det är sånt man får ta. Jag lurade även in Henrik till Mahjongtime där jag spenderar många många många timmar.

Det finns två personer som mitt hjärta spontant har valt till vänner det senaste året. Dessa är just Henrik och så har vi Jon. Jag har alldeles precis skrivit om Jon, han betyder väldigt mycket för mig! Jon har funnits runt mig i många år men utan att det funnis någon kontakt mellan oss. Han har varit en tapper motståndare, känd som ”han i hatt”, och har spöat mig i en rad spel på olika spelkonvent. Efter Lincon2010 letade jag upp honom på Facebook, som den stalker jag är, och har honom nu som vän lite överallt. Jag har alldeles för många vänner på MSN men endast ett fåtal som skriver till mig någon gång ibland. På senaste tiden har det blivit nästan dagligen, tack vare Jon. Jon får mitt hjärta att le och det var väldigt tråkigt den period som Jon bråkade med sin dator. Jag tackar den fina uppfinningen SMS! Även Jon har jag lurat in på Mahjongtime. Eftersom Jon är en av mina tappra bloggläsare kan jag skriva några ord direkt till honom när jag känner för det, som nu. Jon, jag vet att du tar hårt på vissa ord och jag kan inte lova men jag hoppas tror och vill att du ska finnas kvar (gissa låt!) som min vän, alltid. Mindre än tre

Något jag saknar är att ha en vän här, nära. Fysiskt nära. Jag saknar även förmågan att plugga ordentligt, det är därför jag skriver detta just nu när jag egentligen borde plugga till tentan som är imorrn.

 

Som sagt så tror jag på kärleken. Kärleken till familj. Kärleken till vänner. Mina framtidsplaner och drömmar består av familjeliv. Visst vore det kul att resa, som alla verkar tjata om, men det är inget mitt hjärta skriker efter.

 

Det finns mycket som upprör mig, men inget som sticker ut mer än att alla nickar och håller med. Falskhet är det värsta i alla fall. Hellre sårad med sanningen än krossad med sanningen som kommer efter lögner.

 

Mina favoritord (meningar) är:

Jag älskar dig

Du är fin

Jag tycker om dig

Idag gjorde jag något som hjälpte en annan människa

Du betyder mycket för mig

Tack

Mina favoritord/meningar går alltså ut på att jag och andra ska må bra. Mina känslor under min uppväxt har gått ut på att andra ska må bra men jag har insett (inser mer och mer) vikten av att tänkta på mina egna känslor och hur jag mår. Mina vänner är underbara och ger mig uppåtpuffar som får mig att må bättre. Jag mår bra av att veta att folk bryr sig och att de visar det. Jag är en ”typisk tjej” som behöver bekräftelse.

 

Långt ovan har jag nämnt en rädsla: nålar/sprutor. Detta har antagligen kommit då jag blivit stucken så mycket vid operationer och är väldigt svårstucken. De senaste operationerna har de fått söva mig med mask innan de satt in dropp. Jag har gråtit varje gång jag ska ta stick i fingret (inte nu längre, nu är jag duktig och klarar det till och med utan att någon är med). I mellanstadiet gick jag i blandklass och grät av panik när de äldre eleverna gick för att ta spruta eftersom jag då visste att det bara var ett år kvar tills jag skulle vara tvungen att ta den. Jag har gråtit så fort jag har pratat om sprutor (nu är mina ögon torra när jag pratar om det!). En annan rädsla är ensamhet. Jag är fruktansvärt rädd för att bli lämnad ensam. Inte fysiskt över dagen, helgen, veckan eller så utan den större ensamheten.

Jag är inte ensam


December 2010

Hopp. December igen.
Svårt att ta sig fram, har ett fint blåmärke på mitt vänstra knä eftersom det är just det jag slår i varje gång jag halkar.
SKÖNs julkonserter är över. Intensiva men underbart fina dagar med en mysig avslutning! Jag hade ordnat med sittningsuppdrag och satt och mös och grät av glädje när jag satt och lyssnade när den fina kören utförde dessa. Jag grät även av smärta, men det är en annan sak. Jonas var tapper och kontrade tal med nya tal. Han var superduperduktig, lilla vännen. Jonas är en av de få personerna runt mig som är yngre än mig och jag passar på att utnyttja det lite genom att känna mig stor. Kuligaste är att han är ungefär dubbelt så lång som mig. Jonas är lång och ståtlig och jag är, som vi vet, kort. Jonas är en mycket mycket mycket fin person!!

En annan fin liten vän som jag vill uppmärksamma speciellt mycket är
Jonis. Min vän med ett stooort hjärta, mycket glädje och en fin hatt. Underbar människa, känner honom mycket väl! Jon alltså, inte hatten. (Ja, jag har fastnat i en yrrol-citerar-period.) Jon är värd alla fina glittrande ord som finns!! Säg till om du glömmer det, så ska jag påminna dig. Mindre än tre

2010 har för mig varit vännernas år. Jag har skapat band jag aldrig vill klippa av. Om jag ska uttala mig om en önskning om 2011 är det att få fortsätta skapa fina relationer tillsammans med dessa underbara människor som på kort tid har kommit att betyda fruktansvärt mycket för mig. De har på denna korta tid tagit en stor plats i mitt hjärta - mycket stor.

På torsdag har jag tenta
. En salstenta som jag inte är ett dugg förberedd för. Jag har haft en hel del problem nu senaste månaden vilket har gått ut över läsningen. Det är ganska mycket litteratur jag har att plöja igenom till tentan. I alla fall två skönlitterära och några hundra sidor med facklitteratur. Blaha blaha.

Om ett tag ska jag vara hos kiropraktorn. Jag kommer få betala många pengar för besöket då jag inte fått svar om remiss än. Läkaren är inte på plats och de hade inte överlåtit det åt någon annan. Suck. Men men. Förhoppningsvis behöver jag bara betala för detta besöket (och förra) och sedan få en remiss. Men det är ändå 800:- som hade legat bra på mitt konto. De kommer att lämna ett stort hål nu i december månad. Tur att jag har en rik fästman jag kan snylta lite på om det behövs. Vi får se hur jag mår efter kiropraktorn, om jag kommer få nå läsande gjort idag. Det är inte värre än att jag får ta en omtenta annars.

Jag har fått en massa övningar hos kiropraktorn, av gymnasten, som jag ska pyssla med också!

Jag bryter mot svenska skrivregler när jag bloggar. Vilket bad-ass jag är, typ.