Skolan

Äckel-rymden-tentan är Godkänd! :D Detta betyder att jag är klar att få fortsätta utbildnignen även efter sommaren, underbart! Nu kommer jag kunna koppla av.

Måndag 29/3 2010

Jag sov 12h inatt, jag antar att det betyder att jag behövde det. Var vaken en sväng mellan 8 och 9 när Joacim konstaterade att han missade bussen han hade tänkt och ta - tills han gick. Men annars sov jag hårt.

Hade gubbar på balkongen idag så det var lte läskigt att gå förbi köket till och från duschen, men jag lyckades snita dit när de tittade bort och när jag var klar så var de inte kvar. Får se om de kommer tillbaka imorgon.

Jag har haft möte med Halvkasst idag. Det blir inte lätt för oss, för det ändrar allt känns det som! Nolle-p ligger inte där det brukar (förlorar en hel helg) och uppropet gillar jag inte alls vad det verkar nu! De ska ändra uppropet till att man ska skriva upp sig själv på en lista eller något sådant. Gillar det inte, för det tar bort en stor chans för alla att få synas! Vi fadderister, och faddrar får dem att synas under Nolle-p, men att få komma till uppropet och svara när ens namn ropas upp är en trygghet. Nu känns det som att "vi bryr oss inte om vem du är, skriv upp dig på listan så slipper vi engagera oss". Jag vill ha ett möte med personen som bestämmer så att jag får svar på VARFÖR de gör så här..

Håller på fixar ett möte mellan Halvkasst och Foul (fadderiet i Linköping), jag tycker att det ska bli jättekul att träffa dem och se om vi kan hitta på nått kul! Kanske inte under nolle-p när det är så mycket annat som kommer att göras, men jag skulle gärna se att vi hade en gemensam fest eller så!

Imorgon skriver Joacim sin första salstenta, hoppas det kommer gå bra. :)

Hoppas min kropp har sovit klart nu så att jag kommer till skolan i en bra tid så jag kan jobba med KUarbetet. Måste sätta igång med rapporten också, för den ska in mycket tidigare än vad jag trodde. Hoppsan... Den ska in på ondag och inte tisdag nästa vecka som jag fått för mig. Men men! S¨kan det gå. Jag skriver bäst under press så det löser sig ;) Annars får jag justera den i efterhand.
Jag kanske ska jobba med rapporten istället för arbetet imorgon... Jag har börjat lite med arbetet här hemma, så nu är jag igång i alla fall! Jag kan ju fortsätta med arbetet när rapporten är klar. Så får det bli.

Nu ska jag sova!

LAN

Japp, nu är det LAN igen. Jag är lika bestämmande som vanligt och försöker få folk att förstå att de inte kan spring runt överallt bland kablar, ska städa efter sig i köket och ska komma tidigare (eller höra av sig och säga att man kommer sent) om man är CREW. Vissa har svårt att förstå, samma visa varje LAN... Jag andas. försöker slappna av och andas lite till. En rolig sak är att alla platser är uppbokade och nu finns det bara så pass många lediga stolar, så att det går att räkna på ena handen! Får se om de dyker upp. Kul Kul!

Jag har ont i magen.

Imorgon (idag) är det avskedsfest för Matilda. Jag är underbart glad för hennes skull men jag kommer att sakna henne. :( Som Matilda själv sa: "Vi kan ju inte tappa kontakten, vi har ju varit vänner i snart en oändlighet!" Jag tackar och bugar för att internet finns.

Jag är ganska bra på att försöka hålla kontakten, i alla fall med de som visar intresse. De andra verkar ju klara sig utan mig. Deras förlust.

Hej hej, hallå dagb...bloggen

Jag är irriterad. Inte så mycket, men irriterad. Vet dock inte vem/vad jag ska vara irriterad på. Grupper utan överenskommelser och kommunikation eller folk som inte säger ifrån? Nej, jag tänker inte vara irriterad alls istället! Vill inte människor sammarbeta och vill andra bli överkörda och strunta i saker är det upp till dem.

Har varit på FUL-möte ikväll. Ett möte för oss fula människor. Eller för Fadderister Utanför Linköping om det låter kuligare. Förut var detta FIN (Fadderister I Norrköping), men några bestämde sig för att vara fula istället för fina. Mötet gick bra och vi kommer ha fler möten i framtiden, nästa om två veckor igen. Det kommer bli massa fler ju närmare Nolle-p vi kommer.

Jag är inte på speciellt seriöst humör just nu. Är trött och ska sova snart.

Har ätit B&J för första gången, tog nog fel smak för jag är inte imponerad.

Jag har sovit ut urdentligt nu, för nu är jag så gott som frisk. Imorrn ska jag jobba med mitt KU-arbete som har kommit i skymundan av att jag inte haft någon ork. Ska skriva ut och lämna in VFU-papper imorrn också.

Imorrn bär det av till Enköping för LAN och avskedsfest för Matilda som flyttar till Japan alldeles för snart!

Jo, lite seriös är jag....
Det finns lite olika framtidstyper att välja mellan och jag vet vad jag vill satsa på i min framtid, men andra kan kasta skit för att man "väljer fel". Om alla kunde tänka som mig för en gångs skull så skulle allt bli bättre. Man väljer framtidsmål men det betyder inte att det kommer bli så. Vad är det som gör det mer fel att välja framtidsmål än att välja yrke? Varför kan inte vissa människor förstå att alla inte drömmer om att resa överallt och ingenstans eller supa hela tiden eller strula runt eller bli chef och vända papper?

Jag har valt, jag kämpar, jag gillart!

Tack och adjö
Korv med brö

Uppe klockan 7 på en söndag...

...för att festa! Detta är också en dag och jag inte förväntade mig skulle komma.... Idag är det skifte som sagt och det kommer bli en heldag. Får se hur mycket som kommer drickas och hur detta slutar. Joacim skjusar och lämnar mig, sötnosen! Första samlingen är klockan 9 hos en av nuvarande halvkasst. Sen är det klockan 11 på bomull som gäller för alla fadderister i Norrköping.

Overallen är fin och jag har saknat den <3 Det kommer bli tråkigt att inte ha den på i sommar, men jag har ju andra kläder att använda då. Ska ta kort idag, så det kommer :)

Det är 70 min kvar tills vi ska träffas och jag har redan duschat, detta måste vara ett rekord! Jag som alltid är ute i sista sekund. Men än är det inte försent... Jag kan ju fastna vid datorn :p

Kliar och svider fruktansvärt i mina ögon. Tog lite ögondroppar, så nu har det börjat lugna sig. Hoppas det håller sig borta under dagen.

Nu ska jag fixa något att äta till frukost, känns som att all mat kommer vara välbehövd idag. Ska plocka fram en vattenflaska också.

VARANNAN VATTEN!

Nu var det slut för ett tag igen

Jaa... VFU är över för denna period också, men vecka 18-20 är det dags igen i alla fall! :D Barnen har varit lika underbara som vanligt och de blev lite ledsna över att jag inte skulle komma nästa vecka... ska dock dit en sväng på torsdag för att hämta handledarresponsen.

Efter VFU svängde jag förbi Netto och handlade lite grönsaker och annat. när jag kom hem ställde jag mig på en gång och röjde i köket. Disk disk disk...  Nu är det bara några saker som ligger i blöt. Mina fötter värker, längar efter att mina tofflor blivit tvättade så jag slipper få så ont i hälarna! (Jag har kajal-skräp under ena tofflan som kladdar och de behövde tvättas annars också, men imorrn ska de tvättas)

Nu skriver jag om väldigt intressanta saker känner jag :p

Har hittat partvå hus som jag förälskat mig i... Det billigare är underbar och det dyrare är ännu mer nice! Det ligger en bit utanför Norrköping, men det är inget längre avstånd än det som vi är vana med från Enköping.
Nyfiken? Klicka på länkarna:
Det billigare
Det dyrare

Gillar verkligen det billigare! Kanske inte kaklet i köket, har ej bestämt mig än... Kanske är något som känns bättre än det ser ut på kort.. Nackdel är att det är delad tvättstuga. Kanske är bra, beror ju på hur snabbt och lätt man kan få tvätt-tid, men annars vill jag gärna ha egen tvättstuga, som det finns i det dyrare.
Det dyrare är två våningar, har en underbar planlösning och ett fint badrum ;) MEN så kostar det 675.000 i utgångspris också medan det billigare "bara" ligger på 375.000.

Det är alltid tillåtet att drömma <3
Nu ska vi ha fredagsmys med Emma och Martin! Tacos står på menyn :)

Skiftesvecka

På söndag är det fadderist-skifte. Vi i Underkasst blir då Halvkasst. Redan klockan 9 ska vi trägga nuvarande halvkasst (blivande överkasst) för skojigheter. Sedan ska vi träffas klockan 11 med alla andra och det är då själva skiftet börjar. Det kommer avslutas med en sittning på trappan. Jag är förväntansfull och hoppas på att det kommer bli en toppendag med mycket skratt! Det kommer bli en hel del C2H5OH antar jag, jättekul på en söndag (ironi? ja!).. Inte jättekul över huvudtaget kanske, beror på om det blir ett "måste" med alla straff vi antagligen kommer att få eller om det kommer bli en härlig stämmning. Även om straffen är i dryckesväg så betyder det inte att jag kommer gå med på vad som hellst.

Vi har fått en del jätteroliga uppdrag under veckan också! tyvärr är vi väldigt upptagna denna vecka allihopp i Underkasst (tentor och VFU blandat med vardagsproblem), så just nu gör bara uppdragen att vi blir galet stressade! Uppdragen är för att skapa en god känsla hos oss men just nu misslyckas det när vi inte ens hittar tid att träffas alla på en gång, någon gång under veckan.

Aja, det går vi se på söndag.

Skulle inte sjunga på kören, men det blev så ändå och nu är jag lite värre i halsen. Hehe. Så går det.

Imorrn ska jag med barnen till biblioteket och höra på högläsning, estetisk upplevelse. Nu är det bara två dagar kvar av denna VFU-period... Tråkigt... Men tiden går fort och då är det dags att gå ut igen för tre (!!) veckor! :D Jag trivs jättebra och skulle gärna hoppa på och börja arbeta på den förskolan på en gång! Men jag har ju en del kvar på utbildningen och de söker ingen just nu heller...

Jag har en tendens att blogga när jag inte är på topp... Och nu har jag bloggat en del... 1+1=2... Men det gör att jag tänker på annat en stund och tränger bort de där knasigheterna!

Nu ska vi ta en kvällsfika och sen ska jag sova. Imorrn är det som sagt VFU och sen ska jag och två underkasstare ta lite kort som ingår i vårat uppdrag.

Tjo!

Rymdententan

Nu har jag skrivit rymdententan för tredje gången.... Hade lite fel teknik (men ändå rätt) när jag pluggade för jag kunde svara på de stora frågorna nu, men inte de små. :p haha. "De kunde jag innan" tänkte jag, men de blev ju borttappade av faktan till de stora. Men nu är jag insatt i både de stora och små frågorna och jag vet att om jag hade repeterat de små så hade jag klarat tentan... Så, OM det blir en nästa gång så kommer jag klara den då. Jag vet inte hur mycket som behövs för att klara denna tenta... Antingen får jag ett U eller så har jag precis klarat den. Det återstår att se. Nu kopplar jag av en stund innan det är dags att gå till kören och sjunga. Nej, jag ska inte sjunga för jag är förkyld. Men jag ska i alla fall gå dit och kanske lära mig något nytt.

Träffade en klasskamrat, och hennes lille fine pojke, på vägen hem.

Ojsan, kollade lite i mina anteckningar och ser att jag blandat ihop två personer på provet.. Aja.. Så går det när man läser om en massa gubbar.

Smycken

Wow, jag är kär. Jag hittade ett smycke (genom en reklamlänk på facebook) som är helt underbart. Jag älskar änglar och detta smycke ska jag införskaffa mig när jag själv får en egen liten ängel/egna små änglar vars namn ska pryda smycket. Jag rekommenderar alla att gå in på denna sida (!!!) och titta runt, det finns något för alla smaker (tror jag).

Här är länken till det fins smycket jag har hittat:
Ängelsmycke

Genom att skriva om en produkt man fastnat för kan man vara med i en tävling och kan vinna ett annat fint smycke. Här är länken till tävlingen: I love to blog tävling

Huvudvärk kan komma plötsligt!

Eller så kommer det stegvist som det gjort för mig idag. Drukit galet massa vatten under dagen utan att det hjälpte och sen svalt piller som inte heller har hjälpt. Att lägga sig och vila verkar vara det ända som hjälper, men ändå sitter jag här. Kanske för att jag vet att jag har svårt att somna med huvudvärk?

Det är lagom långa, väldigt underbara, dagar på VFU och det är kul att få se hur inskolning och arbetet kring kvalitetsrapporten går till!

Såg Alice i Underlandet igår (3D) och den var underbar, som väntat. En vän kommenterade att det var "lite Burton för att vara Burton" men jag tyckte det skrek Burton om den! <3

Det blev ingen kör idag pga huvudvärken och på lördag ska vi till linköping för att sjunga på tyska tillsammans med andra körer. Herre Gud. Undrar hur det kommer låta när kören blandar sig med nytt folk, när de inte lyssnar på varandra? Jaja, det blir säkert bra till slut.
Vet inte hur jag ska göra med kör.... Jag vill byta kör, men inte lämna denna för de behöver mer folk och det är ett underbart gäng. Men jag vet inte om jag kommer ha tid och ork att sjunga i två körer. Och SKÖN? Ska jag ge upp det?

Det behöver städas här hemma. Någon frivillig?

Fina förlovningspresenten <3

När vi var och firade morfar så fick vi förlovningspresenten från min familj. Jag visste redan om att vi skulle få den, den är så otlroligt fin. Kommer från Partylite och det är mening att den ska kunna pryda bröllopstårtan när det är dags. Fast vi har ju redan pratat om vad vi vill ha på toppen. Vi får väl se när det närmar sig.


Två av de saker jag brukar titta på när jag vill muntras upp!

Cyberg säger:
Du är inte rädd för att prata med folk du inte känner, till och med duktig på det, trevlig, söt, snäll och orädd för nya utmaningar


Matilda skriver:
Magga (Magdalena): Egentligen så fanns hon ju redan i mitt liv innan jag ens var född i och med att min mamma tog hand om henne på BB när hon föddes. Men då var jag ännu trygg i min mors mage så det visste ju inte jag. 
Sen så andra gången jag träffade henne (som jag verkligen vet) var då min bror skulle sälja sin moppe. Då var hon och tittade på den, men jag brydde mig inte om henne eftersom jag hade viktigare saker för mig. Men jag nämnde henne för några vänner som hon gick i samma skola som och då fick jag genast höra vilken hemsk människa hon tydligen var. Hon hade tagit en annan tjejs pojkvän tydligen enligt dom och hon var riktigt elak. Men jag tänkte ju inte så mycket på det eftersom jag inte kände henne.
Tredje gången hon kom in i mitt liv kom hon för att stanna (hoppas jag), jag hade precis blivit tillsammans med Jens och han pratade om sin goda vän Magga alldeles för mycket enligt mig. Jag började sakta avsky henne för jag hade ju hört vad hon hade gjort förut. Värst var det den gången då dom var uppe i Falun med skolan och Jens typ nämnde Magga i vartenda sms han skickade. Jag var otroligt svartsjuk och hatade nästan Magga. Men sen någon vecka efter tror jag det var så nämnde Jens att Magga hade blivit tillsammans med en Joacim. En lättnad för mig, då jag inte behövde misstänka att hon skulle ta min Jens längre. Sen så någon gång i början av 2005 träffade jag Magga.. Och jag insåg att hon var en snäll och trevlig människa. Har jag problem med Jens kan jag prata med henne och är det något annat så kan jag också prata med henne. Hon är en fantastisk vän som jag älskar väldigt mycket!

Jaa..

Det är ju tur att man inte känner sig utanför. Eller nått sånt.

Avståndet ökar

Japp. Fler vänner ökar det fysiska avståndet. Min kära kusin och min kära barndomsvän följer sitt hjärta och förverkligar sina drömmar. Den ena åker till Skånelandet och den andra till Japan. Jag är underbart glad över att ni följer era hjärtan samtidigt som det är tråkigt att avståndet ökar. Tur att internet finns kvar och så får man kanske en anledning till att åka på semester när det finns tid och pengar?

Jag önskar er all lycka <3

"Borde inte du flytta från stan när du vet att ingen gillar dig"

Vilket citat jag kommer med, va? Det är inte sagt till mig och jag vet inte vem som sa det, men jag vet till vem. Jag fortsätter citera Strindberg som sa "Det är synd om männsikan"

Ska vi gå tillbaka till att låtsas som att mobbing inte finns? Flytta på den mobbade eftersom ingen gillar honom/henne? Förintelsen, det är bara påhitt det också antar jag?! Herre gud. Ska vi behöva låta "dem" vinna genom att springa och gömma oss? Ska vi ha svansen mellan benen och skämmas för att alla andra är moraltanter, fulla med förutfattade meningar och skitsnack?

ÅH!! Jag blir så irriterad och jag hoppas verkligen att personen till citatet i rubriken är max 13 år och inte upptäckt att det finns mer orättvisor än att de inte kan få sin tredje häst eller att deras nya jeans bara kostade 1200 kronor när kompisens faktiskt kostade 1600!

Jag brukar vara rätt bra på att ha överseende med idiot-människor men just nu önskar jag bara att de alla ska vakna upp och kanske lyssna på vad de säger?

Vakna, tack!

Igår slängde Joacim min förlovningsring

Betyder det att han inte vill vara förlovad med mig?
Nej, det var så att han la skräp brevid ringen och fick den med sig när han skulle slänga skröpet. Tur att jag kom på ringen direkt efter jag hade duschat så att den inte hade hamnat långt ner i påsen eller ute i soprummet. Hade blivit dyrt, för vi tog ingen försäkrning på ringarna. Kanske var dumt att inte ta någon försäkring, men vi räknade på att om vi försäkrade dem i några år så skulle vi vara uppe i samma summa som vi köpte dem för ganska snabbt eftersom de inte var så dyra. Då kan vi lika gärna köpa nya om vi klantar oss (fast det är ju dumt att klanta sig, speciellt innan det ens gått ett år).

Trevlig helg och lite tankar

Tack för en underbart trevlig helg alla inblandade! Firande av morfar med (nästan) hela släkten och så kalas hos Martin och Emma för att Martin har fyllt år.

Måndagen kommer bestå av plugg, är ledig och ska skriva ett Paper på strax över 1200 ord. Tisdag och Onsdag kommer bli kanonkul, för då kommer barnen vi har bjudit in för att medverka i vårat sagorum! Onsdag blir det kasnke bio? Torsdag blir väl en ensam kväll för att Joacim är på kör och fredag är inte planerad. I helgen ska Joacim jobba och jag ska på förfest (och för-förfest) med lärarnas nya och gamla fadderister och festerister, där det vankas mat och trevligt sälskap. Jag kommer bara medverka på för och för-förfesten för jag är inte sugen på att gå på kravall. Det är för mycket folk och för dyrt för min smak. Har aldrig fattat det där med inträde.... Betala 60-100 spänn för att få komma in och dricka? Stå i en massa kö hela tiden och inte höra vad folk säger pga för hög musik? Nej tack. Pub is the shit!

om jag inte skrivit det tidigare så har jag och Joacim samlat lkite vuxenpoäng och öppnat gemensamt konto som ska fungera som mat- och räkningskonto. Antagligen kommer det bli lite pengar över varje månad på kontot också, så det kommer bli ett buffertkonto också :)

Jag blir orolig över saker jag läser. Hur ska jag klara av att arbeta med idioter som inte kan klara av att använda sitt sunda förnuft och förstå att man har privata saker av en anledning? Antagligen så är det omtalade bara ett undagtagsfall med shit. Förstår inte.. Tidsbrist? Ointresserade pedagoger?

Annat som surrar i mitt huvud: Nya Lärarutbildningen! Har inte sett allt, men av saker jag hör är jag är både för och mot.
Ta tillbaka "låg- och mellanstatiet". FÖR! Det är ett rejält hopp mellan 1a och 6e klass... 1-3 och 4-6 är ultimat!
Mindre VFU på utbildningen. MOT! Helvete vilka förvirrade nya pedagoger vi skulle få utan VFU! Att man kan körskoleboken utan och innan betyder inte att man kan köra bil!
Intervju för intagning på utbildningen. OSÄKER! Intervju är jag för, men den lär inte vara innan utbildningen börjar. Den bör komma... kanske ett år in i utbildningen, för människor utvecklas! Nu har det gått 1,5 år av min utbildning och jag ser både underbara pedagoger och pedagoger som jag aldrig vill att mina barn ska träffa. Många av de som är underbara fastnade i en spärr för att de inte klarade en salstenta som handlade om begrepp (de är inte borträknade, men de måste vänta ett år innan de får fortsätta studera) och kvar går stolpskott som man önskar vore ett skämt. Jag har även sett folk som har utvecklats otroligt!

Annat som fortfarande irriterar mig: "Oj! Måste man gå en sådan lång utbildning bara för att passa barn?"
Nej... (arg suck) Jag ska inte "passa barn", jag ska bli pedagog! Inte går du till en läkare bara för att han/hon vet hur man känner pulsen eller vet hur man ger en spruta?

Nu är klockan över läggdags igen,
Natti