Töcken

Jag förstår nog fortfarande inte riktigt. Jag går runt i ett töcken. Det blir inget farväl idag som planerat. Klockan 15 är för sent och jag kan inte komma till Enköping innan dess... Men jag åker dit i alla fall och får ta det imorgon.

Jag tänker för mycket. Har alltid gjort och kommer säkerligen alltid att göra. Men när jag spelar så tänker jag ytterst lite. Kan vara därför siffran nu är 17-9 till Henrik, men det känns bra för mig att bara slippa tänka.

Tack för allt kära duYour time has already come and I don't know why
The last thing that I had heard
you were doin' just fine
It seems like just yesterday
I was laughing with you
Playing games at Grandma's house
well you taught me well, didn't you?
I hope I'm just like you

Do they have radios in heaven?
I hope they do
'Cause they're playing my song on the radio
And I'm singing it to you


You left before I had a chance to say goodbye
But that's the way life usually is

it just passes you by
But you can't hold on to regrets and you can't look back
So I'll just be thankful for the times that I had with you
I hope I'm just like you

Do they have radios in heaven?
I hope they do
'Cause they're playing my song on the radio
And I'm singing it to you
If they don't have radios in heaven
here's what I'll do
I can bring my guitar when my time is up and I'll play it for you

Tell me can you hear me now
if not, then I can try to sing real loud
What's it like up on the other side of the clouds?
I hope I'm just like you
I hope I turn out to be as good as you

Jag älskar mitt blivande jobb

Helt underbart att komma till förskolan idag. Jag känner mig fortfarande inte helt frisk och jag tror jag har lite feber... När jag kom dit så möttes jag av "HEEEEEEEJ MAGDALENA!!!" och "Hej!! Vad fin du är idag" av barnen. Deras ord träffar rätt in i hjärtat och jag ler med hela min själ.

Jag var Pippi på vårfesten. I Pippis skattkista fanns det en massa andra saker än guldpengar.. Barnen hade i förväg bestämt vilka sånger de ville sjunga för föräldrarna och sakerna symboliserade en var sin låt. Tillsammans sjöng vi och när vi kom till botten upptäckte vi att det fortfarande inte fanns några guldpengar... Men som tur var fanns det en uppbyggd hinderbana och alla vet ju att man får en guldpeng när man klarar av hinderbanan! Med guldpengen kunde alla gå till Villa Villekulla och köpa sig en dricka!

Det var även knyt och jag trivs underbart bland pedagoger, barn, målsmän och släktingar. Jag önskar att jag kunde stanna.

När det var dags att gå hem fick jag många kramar och även några pussar.

Siffror

Jag räknar ner tills sommaren kommer, med panik. Så mycket att hinna med!! Även om vi fått b-uppsatsen uppskjuten betyder det ju inte att vi ska sluta arbeta, vi vill ju vara klara innan sommaren ändå. Idag har jag intervjuat och nu ska allt traskriberas och kategoriseras med de andra intervjuerna.

Jag jag får snart plussa på ett år i ålder, spelar ingen roll. 20 eller 21, naah... I don't care.

Siffrorna på månadens CSN är betydligt lägre än önskat och jag är glad över att ha lite siffror sparade på kontot. Jag har inget sommarjobb, men jag ska läsa en sommarkurs i alla fall. Tänkte läsa två på halvfart men jag kom fram till att om jag vill orka med hela nästa år så räcker det med en kurs. Matte. Inte en massa litteratur som ska läsas. Men underbara siffror som kommer driva mig till vansinne eftersom jag glömt i princip all matte.

Eftersom jag inte ska läsa en massa studentlitteratur så tänkte jag läsa en siffra böcker i sommar, jag ser fram emot det!

Jag vill åka massa mil bort, till Skåne och Skövde, i sommar. Vi får se hur det blir med det.

Många sjuka timmar, jag är rastlös men orkar inte göra något. Det är hemskt. Många timmar på msn har dock gjort mig gott.

Sifferställningen i carcassonne mellan mig och Henrik är just nu 6-6.

Sist men inte minst: Siffrorna på vågen tickar neråt. Det känns helt fel samtidigt som det känns underbart. Vi får se om de stannar nu när jag har börjat kunna äta igen.

Malmö

Vad är detta!? Ska man behöva flytta till Malmö för att få uppleva alla bra musikal?! Little shop of horrors gick bara där och det verkar som att Spamalot har samma grymma öde. "Spamalot kommer till Sverige", jo hej du... Baaah!! Hade det inte varit så jäkla långt ifrån allt så hade jag kunna bosätta mig där på en gång. Mööhh. Frustration. Men jag ska se Spamalot. Inte samma sak som att åka till London vilket jag helst skulle vilja, men jag ska se den.

John Cleese kommer på Sverigeturné också. 1000 spänn kostar biljetterna! Oiski poiski. Fast han kommer till Linköping i alla fall.

Nej, nu ska jag sova.

Natti

"If you smile when no one else is around, you really mean it"
(Andrew A. Rooney)

God morgon

Blir sviken om nätterna, den där sömnen går inte att lita på.. Inatt har jag vaknat en sisådär 2 meter många gånger. Nu sitter jag här igen, väntar på att min kropp ska vakna. Det blir en dag på förskolan, idag, om inte kroppen skriker till innan det är dags att gå. Sen kommer jag kunna ta det relativt lugn i helgen. Joacim åker om någon timme och kommer hem igen på lördag. Jag är fortfarande dålig på att vara ensam, får se hur det går. Tur att det finns internet. Måste dock ägna mig åt skolarbete. B-uppsats och en uppgift som fallit bort ur mitt minne från VFU. Jag är orolig för hur det ska gå på torsdag, när det är vårfest på förskolan. Vi ska ha lite pippi-tema med inte nudda mark och så, men nu har jag ju varit sjuk i princip hela veckan och har inte hört någon planering. Det löser sig säkert idag.

Nej, nu ska jag leka zombie ett tag till.


---------------------------------

Kroppen har skrikit. Några gånger... Jag bli hemma. :(

Lång natt

Jag är trött. För en halvtimme sedan gav jag upp och gick upp. Det är kvavt och jag kan inte sova. Det har varit en lång natt med väldigt lite sömn, hur skall jag klara av dagen? Förskola 9-15 och kör ikväll. På kören ska jag försöka att inte sjunga, good luck with that, men det är bra att jag är där så att jag kan kolla av läget (om jag ska vara med på högmässan på söndag).

På torsdag (och nästa onsdag) ska vi intervjua till uppsatsen. Nervöst och stressigt. Hade varit skönt om vi gjort dem för länge sedan, men det har inte blivit förens nu. Galet.

Jag är kluven inför sommaren. Jag ska läsa matte och svenska gramatik, två kurser på halvfart (och distans har jag för mig). Jag skulle helst av allt bara vilja vara, men sånt har jag inte råd med. Men det kanske blir soft ändå, beror på hur hur mycket det är att göra och hur fort det går. Annars skulle jag ju vilja jobba med barnen i sommar, men det är kört tror jag. Jag är inte inskriven i vikariebanken (tack kära gamla handledare) och den är stängd för nya ansökningar. Joacim ska på lite intervjuer för sommarjobb, det är nice i alla fall.

Jag funderar på om jag någonsin kommer lyckas "bli en bra bloggare"och inte använder bloggen som avlastningsplats. Den som lever får se.

Nu ska jag roa mig lite vid datorn och kanske lägga mig en stund och försöka vila lite.

------------------------------------------------

7.50

Yes! Jag fick sova en timme till mellan halv sju och halv åtta!

Verkligheten kommer ikapp.

Kan vi frysa allt? Jag behöver tänka, jag behöver tid, jag behöver styrka.

Glad över de vänner jag har

Glad över mina vänner, de trogna och de nya. Vissa "vänner" har jag gett upp. De som inte engarerar sig i mig är inte värda mitt engagemang längre.

Jivengard säger (23:10):
ok ses i morgon sussa sött vännen och en sak till
tack för att du är så snäll

Lincon

Det är trevlift, som vanligt, men detta är det sämsta Lincon som jag varit på. Dåligt med folk som har hjälp till och planerat och många roliga saker som fallit bort.. :/ DÅLIGT!!

Vi spelade en hel mahjongomgång idag, alla vindar - 16 rundor. Håller på lära mig kombinatiner och poäng och sådant trams. Om 10h är det turnering. Får se hur det går, jag är ju fortfarande nybörjare. Hehe.

Har inte spelat så mycket annat än. Lite Dominion och andra spel som ingen skulle veta vad det var om jag skrev dem. Har spelat med de trevliga folket från Kristianstad som jag spelade med förra året! Förra året påbörjade vi ett långt spel klockan 07.00. Hehe, sånt är kul!

Sover hos Srefan. Skönt att slippa sovsal men lite tråkigt att inte bara kunna stiga upp och spela.. Men han bor bara 10 min bort i alla fall! Funderar på om jag ska åka hem en sväng imorrn eller om jag ska skita i det.. Får la se..

Jag saknar Joacim!! Men på söndag kommer han hem och då fyller han och min lilla systeryster år! 22 och 13!

klockan är nu 05.15, dags att avrunda!

Håret


Så kort bidde det.

Nyklippt!

Yes. Det var alldeles för länge sedan sist jag klippte mig vilket resulterat i underbar längd på håret med fruktansvärt slitet.

Nu är det kortare igen :( med gladare :) Ska slänga i en färg vilken dag som helst också. Får se när det blir. Har haft den hemma länge, men det har inte blivit av eftersom det kändes onödigt att slänga i färg i hår som ändå skulle klippas bort.

Aja. Är med på nt24 igen - på riktigt denna gång, inte bara i bakgrunden. Kom fram till att jag ser ut precis så som jag känner mig och måste ta tag i poängräknandet igen, så här kan jag inte ha det!

Det är skönt att vara ute på praktik. Barnen skänker en sådan glädje och de dåliga tankarna försvinner. Var ute förra veckan, ska ha mån-ons denna vecka och sen är nästa vecka den sista för detta år. Kommer bli tråkigt att lämna denna förskola. Jag älskar barnen och pedagogerna, jag kan tjata om det hur mycket som helst: jag skulle vilja vara färdig nu ch hoppa på deras tåg på verksamheten. Jag har hittat rätt. Jag hoppas verkligen att jag kommer hitta rätt den när det vär är dags för jobb.

Nästa år ska jag läsa svenska och ha inrikting mot årskurs 1-6. Kommer bli spännande! Hoppas jag snabbt kommer in i skolans värld och inte hänger kvar i förskolan, det är ju en del skillnad. :p

Nu ska jag (försöka) rensa garderoben lite och sedan kanske ta mig en sväng på wii-fit-plattan. Rocka lite rockring om ryggen och knäna vill. Måste kolla upp mina inneskor, för jag tror det är dem jag får ont av...

Adjö!

Kläder.

Kommenterade hos Matilda om att köpa jeans. Påminner om att jag vill köpa massa nya kläder. Påminner om att jag måste rensa min garderob... Jag är duktig på att spara, vill inte släppa favoriter eller minnen. Men när man inte använt dem sedan man hände upp dem är det kanske dags att släppa taget?

Nu ska jag ner i tvättstugan, hade bara lite tvätt denna gång - skönt.