36+6 = 15 augusti 2011 = lilla skuttan Leia <3

Se där! På natten (söndag till måndag), där efter mitt senaste blogginlägg, fick lillflickan för sig att vattnet skulle gå. Hon kände väl på sig att jag nästan hade den där väskan packad och att söndagen skulle ha varit Joacim sista arbetsdag. Nu tog Joacim två veckors arbete till, så han var kvar i Enköping. Nu blev det ju så att han bara jobbade helgerna istället.

Måndag 15 augusti
~00.30 Somnar
02.00 Kisspause i sovandet. Lägger mig igen.
02.30 Kisspause igen, men det rinner igenom på vägen till toa. Måste vara vatten tänker jag, men det är ju ingen störtflod och det är ju tre veckor kvar! Ringer till Joacim och säger "förlåt om jag förstör dina planer för morgondagen (han skulle till en vän), men jag tror att vattnet gick". Joacim packar sina saker och jag kontaktar Ola för att höra om han kan skjutsa mig. Det kunde han, så jag säger att jag ska ringa upp honom när jag talat med förlossningen.
03.00 En skvätt vatten kommer igen, förstår då att jag har rätt om att det var vatten. Ringer förlossningen och får komma in eftersom jag räknas som "för tidig" med en ynka dag. Inga värkar, men jag är glad över att de säger åt mig att komma och inte att jag ska lägga mig igen. Jag ringer tillbaka till Ola och bekräftar att vi ska åka till förlossningen. Packar klart bb-väskan så gott jag kan och går ut till Ola. Ska ringa Joacim på vägen ut, men Joacim hinner före. Joacim har låst in bilnycklarna i bilen. Hur? Han kom på att han glömde hemnycklarna, så han vände tillbaka till Spånga för att där upptäcka att han inte alls glömt nycklarna. När han kom ut till bilen igen hade den låst sig. Det ska inte gå, då vi har en gammal volvo, där förardörren inte ska gå att låsa utan nyckel (vi har de senaste dagarna sett att den låser sig lite ibland - knasigt).
04.00 Kommer till förlossningen. Bekräftar vattenavgång. Får vara kvar och får ett rum där jag ska försöka få lite sömn. Joacim får guidning av Ola genom telefonen hur han ska tjuva sig in i bilen - med lyckat resultat. Ola är FixarN. Jag påminner om min Latexallergi och och efter ett tag kommer syster tillbaka och säger "det står att du är allergisk mot laktos, men visst sa du latex?". Hurra för felskrivningar!
07.00 börjar få värkar, har inte sovit något.
07.30 öppen 3cm
09.30 Lustgas börjar användas, fungerar fint. Klar i huvudet och får hjälp mot smärtan.
12.00 förlossningspappret säger: "Narkosläkare har svårt att lägga EDA. Två doktorer gör flera försök och lyckas dock efter 9 stick" EDAn funkar bra, för bra. Värkarna stannar upp, öppen 5 cm. För mig, som var helt slut eftersom jag inte sovit, var det en välbehövd pause. Hade inte klarat av dagen utan den, tror jag i efterhand.
14.30 fortfarande öppen 5 cm
16.00 öppen 7cm
16.40 öppen 10cm. förlossningspappret säger: "Krystvärkar".
17.07 förlossningpappret säger: "Fin flicka". Får flickan till bröstet. Tänker "det här skulle jag kunna göra om snart igen"
17.30 Får bedövning för att bli sydd. Påbörjar sylektion.
18.40 Skruttan får åka ner en våning för att få lite extra värme.
19.00 Färdigsydd. Tydligen en bristning av grad två - en krånglig en... Kom in två extra personal (en operationsdoktor) och kikade så att det skulle bli rätt, fick här stoppa så att de inte använde operationshandskarna eftersom det är latex i dem - oj hoppsan, det tänkte de inte på.
20.50 Toalettbesök som resulterar i blodtrycksfall men inget kiss. Tillbaka till sängen och blir tömd - massa kiss (900ml) och kateter ska läggas. När de ska lägga kateter ser jag, eftersom jag (som tur var) var så klar i huvudet, att "det där ser inte latexfritt ut" - *läser* oj hoppsan, det var det visst inte. *Springer iväg och letar latexfritt*
21.45 Latexfri kateter sätts.
22.40 Flyttar från förlossning till bb. Åker ner och hälsar på skruttan som ska spendera natten i värmen.

Kort sagt: själva förlossningsarbetet gick fint och snabbt i slutet, det är allt runt som varit krångligt. I efterhand har jag konstaterat att jag inte grät. Konstigt, då jag alltid gråter till allt på TV. Jag hade väl fullt upp att hålla koll på allt kanske...

Jag hade tänk att ringa till förlossningen i veckan och förvarna om att jag är latexallergiker. Men det hann jag inte. Jag hade även 4 examinartioner den här veckan. 2 på tisdagen, 1 på onsdagen och 1 på fredagen. Jag saknade lite mer än 15hp (man får bara sakna 15 för att få pengar från CSN) så jag var ruskigt nervös nu när jag inte hade hunnit ta igen några poäng. MEN jag fick mitt lån beviljat (fick mail om det i veckan), så jag behövde inte ens skriva och överklaga och berätta om att lillskruttan satte stopp för mina examinationer. Hurra så glad jag blev!

Tisdag 16 augusti

Skruttan får komma upp till bb. Lite amning med amningsnapp, men matar mest med ersättning ur kopp.

Onsdag 17 augusti
Introduceras pumpning. Skruttans gulsotvärde ökar. Vi bestämmer att Joacim ska sova hemma, galet dyrt för honom att soa kvar och vi har inte speciellt långt.

Torsdag 18 augusti
Skruttan är trött och somnar hela tiden när hon kommer till tutten. Gulsoten ökat mer och det bestäms att hon ska sola. Jag har mycket känslor och gråter för att jag inte får i henne mat och får att hon ska sola, fastän jag vet att hon inte får i sig mat för att hon är trygg och somnar hos mig och att solningen kommer göra henne gott. Har haft katetern i de tre dygn som behövs, men bestämmer mig för att behålla den över natten (smidigt då jag har ont och vill slippa springa på toa).

Fredag 19 augusti

Blir av med katetern utan komplikationer, hurra!
Gulsoten har inte ökat, ligger kvar på samma nivå.
Jag tar på mig andra kläder än sjukhusets för första gången sedan inskrivning och går i dubbelt tempo, men fortfarande långsammare än vanligt, nu när katetern är borta.

Lördag 20 augusti
Matar lillan med flaska, uppskattas av henne! Gulsoten har sjunkit och vi får åka hem. Är fruktansvärt öm i stygnen, men allt ser fint ut i alla fall.

Måndag 21 augusti

Skruttan 1v. Återbesök, gulsoten sjunkit massa mer och skruttan börjar bli märkbart piggare.

Söndag 28 augusti
Skruttan 2v, mer och mer vaken. Ammar fortfarande med amningsnapp och får inte något tag utan. Vi har i helgen varit i Enköping och träffat massa folk som vill känna och klämma och titta och säga naaaaw. Lilla fina Leia´sover sig igenom en rad olika famnar och suckar bara över att vi flyttar på henne. Hon trivs även bra i sin barnstol och tycker att vi är dumma som bråkar med henne och tar pause så att hon ska sträcka på sig under resornas gång..

Måndag 29 augusti kl. 1:56
Skruttan och Joacim sover och jag ska lägga mig med dem och vänta in att skruttan ska vakna och vilja ha mat. Hon vaknar var 3-5'e timme och vill ha mat. Annars sover hon mest hela tiden - jättejobbigt ;) Släkten tycker att hon ska vara vaken mer, men jag tycker att hon ska passa på och sova nu när hon känner för det. Nu på kvällen har hon haft ont i magen och varit vaken mycket. Mysigt när hon är vaken, men jag önskar att hon slapp magknaset.

Det kommer bilder när jag har fixat dem till datorn. Fredric ska skicka lite imorgon också.

Leia Viola Norberg <3

36+5

Ännu lite närmare att få träffa skrutten. Smärtan har inte trappats upp sedan sist. Den är inte konstant heller, kommer lite ibland - mer vissa dagar.

Jag spenderar för mycket tid på Spigo.se.

Jag har gjort klart alla mina textuppgfter och skickat in dem, men jag har inte pluggat till tentan som är på tisdag :s Blir massa panikplugg imorgon. Dumma mig.

Idag har SKÖNs märke blivit målat i märkesbacken. Vackert. Jag tar inte åt mig ära för målandet, men organierandet!

Jag saknar min snutt och längtar efter honom. Vi längtar efter vår skrutt.

Jag har en halft packat väska till BB. Det är svårt, men nu har jag skrivit en lista med hjälp av folk på facebook.

Jag är nervös.

36+0

Idag har jag ont. Mer och mer. Får se om det håller i sig och om det är förvärkar eller om det bara är tillfälligt. Är det förvärkar får vi se om det trappas upp och blir nått snart eller om jag får dras med det länge.
En månad kvar - vi längtar!

Idag har jag tagit reda på saker om den kommande kursen och fått massa tack från lärarstudenter som är lika irriterade som mig över att det inte finns någon info än. Jag känner mig uppskattad, det gör mig gott. Jag har också sett till att plugga! Det blev inte så mycket som det hade kunnat blivit, men jag kan nog struka en sak från listan i alla fall. Imorgon lägger jag mer fokus på plugg som behöver göras och mindre på plugg som komma skall. Jag tror jag ska till kiropraktorn imorgon också, hoppas det inte var idag......

Nu ska jag ta värktablett, bada och sova.

En fin vän

Jag har en fin vän. En vän som är långt bort, men samtidigt väldigt nära! Avståndet är alldeles för långt, men jag vet att hon alltid finns för mig även om vi inte träffas så ofta. Länge har hon funnits i mitt liv, på ett eller annat sätt, och även om hon inte alltid har tänkt de snällaste tankarna om mig så har i alla fall hennes mamma gjort det ;)
Här är en smickrande bild på oss, som är tagen förra sommaren.
Här är en annan smickrande bild som är äldre!

...och här är en kul bild på hennes bror och mig!


Matilda är fin och monstret i magen vill gärna ha en sådan fin tjej till Gudmor, vad säger den fina vännen om det?


Viktförändring och smärtlindring

I måndags steg jag på vågen hos barnmorskan för att se att jag går uppåt eftersom jag har sådana problem med att få i mig mat.. vågen visade +2,8. Det är lugnande, eftersom det är mer än vad det var för en månad sedan. Barnmorskan sa att det var lugnt, jag ska fortsätta få i mig det jag kan och fortsätta att dricka mycket. Hon sa att skrutten är en liten egoist, så hen klarar sig :) Igår gick vi in i vecka 36. Det börjar närma sig! Idag har jag inte mått så bra, men då kanske det är bättre imorrn! Halsbrännan är verkligen pain in the ass - fast jag är fortfarande glad över att jag sluppit kräkningar! Endast två gånger har jag fått stå ut med det och då var det pga att jag är så känslig oralt. Tandkrämsskum och de där vidriga tabletterna mot halsbränna... Hua.. Har köpt nya tabletter som är bra :)

I måndags var det föräldrarutbildning del två och det pratades om smärtlindring. Mina val blir väl lustgas och, om det hinns med och behövs, ryggbedövning. Vill helst slippa ryggbedövning, av flera orsaker.. Nålar! Sprutor har ju inte direkt varit min grej och det är fortfarande jobbigt, även om det är bättre nu än för ett par år sedan. Hade det räckt med att få själva bedövningen så hade det varit en sak, jag kommer ha ont och jag kommer inte att behöva se vad som händer i ryggen på mig. Nu räcker det tyvärr inte bara med det, man får dropp också. Dåliga erfarenheter av dropp. Svårstucken är jag, även om det är bättre nu när jag är gravid, och det är vidrigt att ha den sittande. Det är ju inte smärtan som jag har problem med; det är själva grejerna, och att då behöva ha dem där hela tiden är inget kul. Sen har jag alltid avskytt att ta bort nålen igen också.. Vi får se hur det blir, jag är inställd på att ha ont och skita i vad de gör med mig, bara det blir bättre :p Bäst att förvänta sig smärta, så kanske man blir positivt överraskad ;)

Det finns lite alternativa saker att göra, men de blev snabbt strykta från min lista. Akupunktur - nej, nålar. Gummiplattor med ström - nej, både latex och stötar.

Hoppas på att masken till lustgasen är latexfri, men annars går det att lösa med att bara ha röret. Sm man sett på tv om man tittar på de där föda-barn-programen. Vi fick se en film i måndags också, folk som födde barn. Tårarna rann lika väntat som när jag ser på de omtalade programen. :p

Andreas är här och leker lite. Igår hade vi Marie på besök och spelade en massa spel hela dagen. Imorrn är det besök hos barnmorskan som gäller och sen drar vi till Enköping över helgen för att ha BorkLan.

Skrutten är vild i magen idag.