Nytt år

Snart är det nytt år igen. Detta blir nog ett händelsefyllt år! Leia växer, fyller ett. Det kommer minst två nya sysslingar till Leia. Jag blir förhoppningsvis klar med studierna och börjar jobba. Jag får nog mitt sista sommarlov, som mammaledig. Finaste Jonis ger ut sin bok (blir det under året eller tar det längre tid?). Härliga konvent, även LinCon kommer besökas efter ett år av bojkott.

Tänkte slänga in en sådan årslista, men det blev inget vettigt av den. Har inte gjort så mycket annat än att varit gravid, fått barn och haft ett dåligt år i skolan.

Att bo "borta"

Att flytta ifrån alla betyder tydligen att man är skyldig att se till att hälsa på alla, helst hela tiden, och hålla kontakten samtidigt som besök är sällsynt. Tänk på det.

Föösyld

Sovit bort hela dagen. Huvudvärk i flera dagar och snorig och hostig som tusan. Känner mig lite piggare nu när jag fått vila en massa, men fortfarande inte bra. Jobbigaste är att Leia tycker det är läskigt när man hostar. Dammsuga runt henne om hon sover på golvet går jättebra men att någon hostar är världens läskigaste.

Dop

Lördagen den 4 februari blir det dop! 14.00. Matteus kyrka, Norrköping

Våga hoppas?

Sker förändring? Kan man lära en gammal hund sitta? Kommer han kämpa själv? Visst hoppas jag, men jag vågar inte tro.

Känslor och tankar i början av december.

Jag märker att jag blir sämre. Just nu är det benen. Jag vet inte om det är den kommande kylan eller om de helt enkelt är överansträngda för att de klarar mindre. Ont gör det i alla fall.

Det gör även ont i hjärtat. Under utbildningens första år träffade jag Johan. Inte bara cykelJohan, utan även Johan med det snabba räknehuvudet - fyra i Sverige i huvudräkning; om jag inte minns fel. I över fem år har han kämpat mot hjärntumör(er). Inte nu längre. Cancern bestämde sig för att vinna efter allt lidande den ställt till med för Johan - En av de starkaste jag någonsin mött. 1987-2011. Livet är inte rättvist. Det är inte menat att livet ska sluta innan det ens börjat...
Vila i Frid <3

Jag såg en sådan där sjukhussåpa idag. Ett par blev av med sitt adoptivbarn. En mor kan mista sitt nyfödda barn. En pojke kan mista sin mor, och en man sin fru. En kvinna miste sin man.

Ta inget för givet.

Jag tänker på vilken ofantlig tur jag har. Jag har en underbar fästman och en minst lika underbar dotter - redan! Jag har mat, husrum, värme och kläder. Jag har även pengar att slösa/spara och annat lyx. Jag har de flesta i min närmaste släkt i livet. Jag har inga besvärliga sjukdomar eller allvarligare allergier. Jag har snart klarat av en utbildning, nästan utan problem. Jag sjunger i en fin kör med hjärtliga människor. Jag har vänner.

Jag har ett stort hjärta med gott om plats.

Kärlek,
Magdalena