Egoistiska föräldrar (?)

På spårvagnen satt det, bakom mig, en pojke med sin mamma och pratade om skolbyte som kommer ske efter sommaren. Skolbyte för skifte för Låg/mellanstadie typ.

Pojken pratar om vilken skola han skulle vilja söka till men mamman verkar inte alls nöjd med förslaget. Flera mer eller mindre bra motargument kom i alla fall från henne.

Mamma: Ja, men tänkt på att det blir längre då! Det kommer bli en bit att gå när du är hos pappa och när du är hos mig kommer du bli tvungen att byta buss, har du tänkt på det?
Pojke: Ja, det har jag tänkt på. Det kommer jag klara, jag har ju valt det själv i så fall.
Mamma: Jaa, och jag kommer absolut inte låta dig bo mer hos pappa och bara hos mig på helgerna, bara för att det är närmare, precis som att pappa inte tillåter att du bara är hos honom på helgerna nu. Du ska ju vara lika mycket hos mig som hos pappa hur du än gör! Och det ska du veta, att om du väljer den skolan så kommer du inte ha NÅGRA kompisar allt kvar i stan! Och varför den skolan? är det då inte bättre att du väljer en nyöppnad skola inne i centrum och börjar om från scratch?
Pojke: Men även om jag går på "skolan som man automatiskt kommer till", så kommer ju mina kompisar att gå på andra skolor. Så det spelar ju ingen roll. Filip ska ju t.ex. gå på "annan skola"
Mamma: Nej, för det ska du veta. Om Kalle och Petter skulle börja på den "automatiska skolan" så hade jag inte ens pratat med dig om detta. Då skulle du också fått börja där! Filip? Vilken Filip? Jag tycker du ska hålla kontakten med Kalle och Petter istället!
Pojke: Det spelar ju ingen roll vilken skola jag kommer gå på, jag kommer ju träffa dem ändå!
Jag fick bita mig i läppen och fortsätta att lyssna. Varför pratar man på detta sättet till sitt barn som pratar om ett skolval som han skulle vilja genomföra? Min första tanke var: "oj, den här pojken har mer nyans i sina tankar än mamman". Jag har ju ingen aning om hur mycket de har pratat om detta hemma o.s.v. men av detta korta samtal fick jag många känslor. Tvp huvuddelar:
1.
Hon upplyser sin son om att det blir en längre resa. Fine, det godtar jag. Det är ändå en faktior som kan spela in. MEN snälla mammalilla, vårdnadssnack (!?) som mellan raderna säger: "Du har inte mycket att säga till om". Konflikter mellan föräldrarna som går ut över barnet (?) eftersom att ingen endast vill vara helgförälder...
2.
"Och det ska du veta, att om du väljer den skolan så kommer du inte ha NÅGRA kompisar allt kvar i stan!"
Uppmuntrande mamma! Eller? Hon antyder alltså att om han börjar på denna skola så kommer han att mista alla sina vänner som han redan har i stan (och inte få nya?). Samtidigt vill hon att han ska hålla kontakten med Kalle och Petter (men inte denna Filip), även om de inte heller kommer att gå på den "automatiska skolan".

Är det bara jag som tycker att detta känns.... felt?
Jag tror mamman skulle behöva tänka igenom sina meningar innan hon säger dem och inte ställa så många motfrågor på en gång, man bli ju yr! Jag får ont i magen, hoppas det kommer lösa sig för denna lilla grabb. Det som irriterar mig mest är nog vårdnadssnacket. Visst, jag har inga argument på mammafronten... Men snälla? Säger man så? Nej, jag ångrar mig lite. Kompissnacket irriterar mig nog mest. Det kanske är skillnad mellan pojkar och flickor, eller?, men umgängeskretsen byts ut. Visst att man har kontakt med vissa från småskolan, men det är oftast inga man hänger ihop med hela livet. Om Kalle och Petter redan kommer gå på en annan skola, är det då inte läga att ändå uppmuntra till att träffa nya kamrater?

Så, nu behöver jag antagligen inte tänka lika mycket på detta.
Tack å hej.

v12!

Nu är jag mitt i (eller slutet av, oklart än.. Får bättre koll den 1 mars) graviditetsvecka 12, missfallsrisken har minskat med 50% och jag börjar känna mig piggare (om man bortser från min astma och förkylning vill säga). Igår åt jag galet mycket mat, heja mig! Jag har fortfarande svårt att öppna kylen, håller andan om jag måste öppna den. Nu när jag är piggare måste jag ta tag i att laga mer mat också. Slängde nyss massa rå kyckling som blivit gammal. Tråkigt, bortkasstade pengar.

Hej å hå

Jag har feber och är dyngsur. I torsdags, strax efter tentan, slog min astma in och tycker om att stanna hos mig. Igår fick jag feber och idag har det blivit värre. Igår var jag klok och stannade hemma även om det var kickoff med kören. Jag kollade på film och tyckte synd om mig själv istället. Inatt har jag knappt sovit och nu är läget som sagt feber och dyngsur. Ikväll är det lärarsittning. Mycket tråkigt att missa den, speciellt efetrsom det redan är betalat, men blir jag inte bättre så finns det inte så mycket att göra tyvärr.

Har drömt lite om amning. Det är två saker jag är orolig för när det gäller att få barn: Att jag ska spricka totalt under förlossningen och att jag ska ha jätteproblem med amningen. Får se om listan blir längre sen.

Nu jäklar!

Idag kom jag upp när jag skulle och har nu ätit en halv pizza! Två framsteg på en dag. Dock måste jag vila ögonen en stund innan jag kan läsa mer studentlitteratur.

Seg tisdag.

Idag har jag sovit alldeles för länge men inte klarat av att gå upp. Är på väg att släpa mig in i duschen men allt känns så jäkla segt och ovärt idag. Känner mig värdelös. Om två timmar är det dags för att fixa till tatueringen och sen vidare till två möten. Får se om mitt humör ändrar sig eller om jag måste stå ut hela kvällen med detta.

Tidig kväll ikväll och tidig morgon imorgon.

Vill gå till kören imorrn men jag vet inte nu om jag kommer orka. Eller om jag måste plugga till tentan som jag har på torsdag.

Ska man inte bli pigg av järn?

Utkast: Feb. 14, 2011

DIN/DITT FÖRSTA:
Operation: Tog bort halsmandlarna när jag var 6 år. Snarkade tydligen som en skogshuggare. Fick boken "nicke nyfiken på sjukhus" och fick äta glass i en vecka. Underbart.
Piercing: Första och enda är hål i öronen, när jag var 8 år kanske. Skrek som en liten gris.
Sport: Som jag faktiskt gjorde varje vecka var att spela badminton. Testade även dans men det var inte min grej ens när jag var liten.
Husdjur: Den allra första var nog min tamråtta som hette Simone. Pappa blev allergisk och vi gav bort dem, tror jag, annars har jag ett och annat att tala med päronen om nu i efterhand.
Semester: När jag var 1 var vi i Danmark men det kommer jag inte ihåg så jag säger Kanarieöarna när jag var 7. Bamseklubb en dag innan jag fick panik, dock fick jag behålla bamseshortsen, bamsetröjan, bamsekepsen och bamseryggsäcken. Bra skit.
Konsert: Haha. Jag skäms. Det var Hammerfall när jag var 13. Herregud vad avlägset.
Kärlek: Hade säkert någon crush i lågstadiet, men min första celebrity-crush var Ricky Martin.

JUST NU:
Äter du: Inget konstigt nog. Åt just lunch med korv stroganoff och ris. Passar på när Leo inte är hemma då det är hans två hatdelar i mat
Dricker du: Kaffe med mjölk och sötningsmedel.
Ska du: Läsa om god skrivutveckling, boka Sweatstep till efter jobbet imorgon och sätta på ännu en kopp med kaffe.
Lyssnar du på:
Tori Amos med låten Police me.
Väntar du på:
Att solen ska försvinna från lägenheten så jag kan sluta kisa innan ansiktet fastnar så.
Tittar du på: Datorn och en repris av Project Runway på mute.
Har på du på dig: Svarta treggings, mönstrad klänning och en svart lång kofta.

 

DIN FRAMTID:
Barn: Ja, i alla fall två. Kombinationen mig och Leo kommer bli så jävla rolig att se, kan bli asbra eller katastrof.
Giftermål:
Har pratats om det mer eller mindre seriöst, det kommer när man har råd med en fest eller resa. Tove Björkman, det låter som en respektabel kvinna.
Karriär:
Om ett år är jag färdig förskollärare och det ska jag nöja mig med ett tag, sen blir det nog någon sorts vidareutbildning.

 

VAD DU FÖREDRAR:
Kramar eller kyssar: Beror väl på sammanhang. Jag är ingen kramare av vänner eller likande och skulle någon försöka kyssa mig skulle den personen få en smäll. Men eftersom jag har Leo så äger båda.
Snygg mage eller snygga armar: Båda ska fan vara snygga. Punkt slut.
Busig eller lydig: Om det handlar om barn får de gärna vara busiga och lydiga. Bara de inte går bananas.

 

HAR DU NÅGONSIN:
Tappat bort glasögon/linser: Tappar bort ca tre par solglasögon varje sommar.
Brutit ett ben: Nej, jag har klarat mig utan skador jävligt bra.
Rymt hemifrån: Nej, jag har alltid varit för hungrig för sådant.
Röntgats: Ett antal gånger under tandställningstiden.
Krossat någons hjärta: Haha, hemskt att säga men det har jag nog gjort. Gillar jag inte personer kan jag nog vara rätt så okänslig.
Nobbat någon (som haft känslor för dig): Ja.
Gråtit när någon dött: Ja.

 

TROR DU PÅ:
Kärlek vid första ögonkastet: Attraktion kan alltid vara stark men kärlek måste vara djupare.
Gud: Inte för fem öre.
Mirakel: Jag tror att slumpen kan vara riktigt passande ibland och det kan säkert framstå som mirakel.
Aliens: Andra livsformer i universum känns rätt så troligt. Att vara helt anti det är ju bara trångsynt.
Magi: Önskar att jag gjorde det men inte sen det där jävla programmet ”magikerns hemligheter”. Varför får sådant gå på tv?
Ett himmelrike: Jag vill tro på reinkarnation så att man alltid kommer tillbaka i någon form med de man älskar. Även om jag inte tror på gud eller himmelen vill jag inte tänka på att det bara är slut. Om jag dör och någon begraver mig under jorden kommer jag hemsöka er tills ni själva ligger där, så ni vet.
Änglar: Nej.

BLANDAT:
Är du kär i någon? Sedan juni 2008.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Jag vill bo så Leo slipper pendla utan att det är i Stockholm. Känns aningen omöjligt.
Tycker andra att du är attraktiv? Det är väl inte min sak att svara på men vissa gör säkert det, andra inte alls.
Dricker du?
Jag dricker inte alkohol längre. Inte så att jag är anti det utan att jag aldrig känner för det bara, såklart kan det vara najs med körsbärsvin och sprite ibland men inte ofta.
Använder du droger? Koffein, socker och transfetter. 
Vilket schampo använder du? Barnängens aloe vera.
Vilken parfym använder du? Ingen alls.
Vad är du rädd för?
Döden (själva fenomenet, inte typ liemannen), tusenfotningar, att bli tjock, ormar
Gillar du att tvätta?
Nej det är fan sämst men jag gillar att ha rena kläder så det väger upp.


Sälcon

I helgen har vi haft besäk av Skånelandets härliga Henrik och Jonis! Var härligt att träffa dem och få kramas lite. :D "No thanks" (aka "Pluppspelet") var ett kul, snabbt spel som passade min tur bra! Jag kunde inte alltid lita på turen, men oftast gick det igenom! Spelade annat nytt spel också. "Age of Empires 3" (har inget med datorspelet att göra förutom namnet fick jag sagt till mig, jag har ingen talan för jag har inte spelat datorspelet). Känns som att jag spelade nått annat nytt spel, men jag kommer inte ihåg.. Spelade Settlers och ticket to ride. Åt mer än vad jag gjort på länge och var trött som ett as.

Konstaterat att Henrik är för dålig för att hitta hem till oss, även när vi kör före. Han följer efter andra bilar in mot centrum. Aja. Det löste sig till slut och jag var jättetrött och hade ont i huvudet vilket är ekvivalent med tjurig Magga. Somnade fort, men inte lika fort som Henrik.

Pojkarna åkte hem idag och jag har sovit hela dagen. Jag är trött. Galna hormoner. Punkt.

Gick över till Google Chrome idag. Funkar mycket bra, men jag måste komma ihåg att göra ihållande enterslag när jag bloggar. Det löser sig.

Tandläkare

Nyss hemkommen från tandläkaren. Hade jag vetat om att man hade ett bidrag på 300 per år hade jag gått dit tidigare :p
Besöket kostade mig nu bara 274 kronor + lite tårar och panik över kommande besök. Mina visdomständer växer och sitter jättefint MEN en av dem har bestämt sig för att ha ett jättehål (som jag inte ens märkt). Kul, blir att dra ut den 28 februari. Eftersom jag är så otroligt löjlig gällande sprutor så beställde jag lugnande även om det skulle vara ett superenkelt ingrepp. Om jag inte kan andas ordentligt och skakar av skräck kanske det inte är ett superenkelt ingrepp längre. Blir spännande att se vad den kostnaden blir.

Mamma skriver: Vet du en sak? Jag ska bli mormor!
Mamma är söt.

Spellista

Här följer de spel som finns i Nördboet! Tv-spel orkas inte räknas upp.

4 i rad

7 wonders

Badabom

Barnalfapet

Bluff

Carcassonne

Carcassonne EXP river 1

Carcassonne EXP river 2

Chez geek

Chez geek 2 – slack attack

Chez geek 3 - block party

Citadels

Cluedo

Da Vinci koden

Dominion

Dominion - Intrigue

Dominion – Seaside

Drakologi

Elftenland

Formula Dé

Formula motor racing

Fury of Dracula

Första, andra, tredje

Jenga

Kalaha

Kingdoms

King Up! (King Me)

Lützen

Magic startlekar (Röd, Röd, Grön, Grön, Vit)

Mahjong

Mahjong i kortform

Mecanix

Monopol express

Monty python fluxx

Ricochet robots

Risk express

Roborally

Settlers

Shadow Hunters

Shadow Hunters EXP

Space beans

Spank the monkey

Spank the monkey + monkey business

Thurn and taxis

Ticket to ride – Europe

Yatzy

Zooloretto


Sol!

På vägen hem från bussen tittade jag in hos tatueraren och beställde tid för att fixa till hjärtat, blir nästa vecka! Ja, det är okey att tatuera sig när man är gravid. Fullspäckad eftermiddag den dagen.
16: Tatueringsfix
17: Spexfix med Halvkasst
18: Skiftesfix med FUL

Möten hit och möten dit, jag har inte hunnit gå på ett enda körrep med Matteuskören! Om någon vecka hoppas jag att det lugnat ner sig så att jag kan gå dit!

När jag gick hem från bussen fick jag sådant sug efter att grilla! Solen lyser härligt och det skulle vara underbart mysigt! Nu bor vi så att det inte är tillåtet med vanlig grill och elgrillen på balkongen känns inte lika lockande... Men det vore mysigt!

Bebis... (!!!!) Jag är i vecka 11 (10+3 typ) och är fruktansvärt förväntansfull och lite rädd. Allt verkar dock bra än så länge!

första mars är så långt bort!!

Jag vill att det ska vara första mars redan nuu!! Ringde och beställde tid för ultraljud vilket blev den första mars. Jag antar att någon av mina få läsare inte har missat att jag ska bli mamma? Happyface!

Har mått ganska dåligt ett tag, men klarat mig från att ha toaletten som bästa vän i alla fall. Blodtrycket har aldrig varit speciellt högt, och nu är det ännu lägre.

Ska kila iväg till bussen och bege mig hem till Norrköping för att pyssla med grammatikstentorna jag nyss skrivit ut. Får se hur det går.. Ska roa mig med att renskriva föreläsningar och seminarium också. Lite pilar här och där i mina anteckningar eftersom föreläsningarna är sjukt förvirrande. Hon skriver lite här och lite där och tavlorna är inte alls som våra anteckningsblock så allt blir knas. Aja.

Skriver mer sen! Nu kan jag äntligen prata klarspråk om vad som händer :D

Beräknad förlossning: någon gång mellan 28 augusti och 6 september eller något sådant. Får kanske mer koll på det där den första mars! Läääängtar till att se och få bild!!

Blandade känslor

Jag har en massa känslor i min kropp och sinne. De flesta är de lyckligaste någonsin andra är rädda och några är sårade. De sårade tar upp störst plats i mitt huvud även om jag mer än gärna tänker på de lyckliga.

Söndagsgnäll

Jag är trött. Jag är gnällig. Jag ska sova.

Imorgon är en lång och spännande dag, will tell you more another day.

Idag brinner ett ljus

...ett ljus för Hilda.

När ett ljus slocknar på jorden tänds ett nytt i himlen.
-Vila I Frid-

Flicka påkörd av buss

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8501733.ab

En 15årig flicka, vars namn jag vet om men inte säger mig speciellt mycket mer än att det är lite bekant, dog idag.
Det tog hårt på mig även om jag, som sagt, inte kände flickan i fråga (eller?).
Men jag slogs snabbt av tanken: Detta kunde ha varit min syster. Eller bror.
Jag antar att jag inte behöver säga så mycket mer.

Kära syskon, familj, släkt och vänner. Jag älskar er

edit: Flickan var lite bekant, en gammal klasskamrat till ett av mina syskon.

Uppdatering

Det är krig på LinCons forum. Det handlar om hur kasst LinCon har blivit de senaste året, hur den underbara blandningen som gjort LinCon till LinCon försvunnit och hur bemötandet från LinCons huvudarrangörer blivit. Det handlar mestadels om tv-spel just nu, men det andra blir också indraget i inläggen.

Jonis skrev något om att han skämdes över att ha dragit dit en vän som var tvungen att betala fullpris för att pröva på en dag (arrangörerna säger "nej vi har aldrig haft endagsbiljetter" fast vi vet alla att det inte är sant), jag håller med Jonis. Speciellt när det handlar om förra året. Jenny, som var där för första gången som betalande, var redigt besviken på hur det var och var inte ett dugg imponerad. Förra året var verkligen katastrof och jag hoppas att årets inte blir som förra året. Det är väl det vi försöker förhindra genom att skriva långa inlägg på forumet. Ansvarig för Tv-spel verkar inte vara glad i att vi säger vad vi tycker och drar en massa bortförklaringar som inte alls håller.

Ingen fattar ett skit av vad jag skriver, men det är okey, för jag tror inte att jag själv gör det heller. Jag är för ofokuserad för att blogga. För trött för att plugga. För pigg för att sova. Dagens ilandsproblem.

Kärlek