Vaken!

Idag var (är) jag uppe innan 10. Kors i taket! Efter en kamrats inlägg på facebook om att hon höll på rensa saker kände jag att "åh, det måste jag göra..." MEN jag har så sjukt svårt för det! Båda mina föräldrar är sparare, jag antar att det smittar? Jag har i alla fall gjort så gott jag kunnat i ena garderoben. Jag kan inte rensa helt eftersom jag inte kan testa om plaggen passar eller ej. Jag har en del plagg som funnits i min ägo länge, som kanske inte passar, men det är så svårt att "döda sina favoriter". Det var förresten en av de första sakerna jag fick höra som introduktion när vi började med b-uppsatsen "Var inte rädd att döda era favoriter, det kommer nya!" Det är sant och jag försöker att tänka på det när jag rensar garderoberna. Efter garderoberna vet jag inte hur jag ska fortsätta, då kommer det svåra. Skolpapper blir nog nästa projekt. Rensa och arkivera snyggt i pärmar (som jag läste att en annan kamrat höll på med). Jag har ganska bra koll på mina skolpapper, men alla är uppsorterade i småpärmar efter kurser. Blir bättre att skaffa en större pärm och flika upp allt. Sen då? Hur går man vidare med alla grejer? Det kanske blir bättre när vi flyttar, kanske lite lättare att plocka bort saker då. Jag har en kartong som står här bredvid mig, jag har inte så stor koll på vad som finns i den... Där kanske det finns en hel del att bara hiva. :p

Hej å hå

Jag sover knasigt. Somnade efter 3 och vaknade 5.30. Kunde inte somna om så jag kollade på film. "Flickan från ovan" - filmad efter en bok som jag gillar. Ser filmen utan att somna men somnar strax efter, ca 8.30. När jag gick upp sen? Runt 13. Jag är seg och har jättesvårt att ta mig upp ur sängen, jag vet att det kommer göra ont i mina stela små fossingar när jag ska stå upp - inte så lockande...

Nu är jag i alla fall uppe och borde ta tag i lite pluggande! Tiden går så snabbt! Fruktansvärt snabbt, idag är vi på 34+3 i graviditeten.

Igår spelade jag lite Zelda OOT. Jag gillar inte att spela när jag inte har n64-kontroll, så det blev bara lite. En så där 30 min. Lämnat hemstaden, gått jättelångt och hann inte fram innan natten, väckt en snubbe med hjälp av en höna, hälsat på prinsessan och lärt mig en fin sång. Det fick räcka, får se när jag tar mig för att spela nästa gång. Man kanske skulle ta och rusta upp kontrollerna till n64...

Självdiciplin!

Eller hur var det nu?
Idag har jag inte pluggat NÅTT! I nyttoväg har jag plockat i diskmaskinen och plockat lite lite lite i lägenheten, men annars noll. Jag har inte ens lagat mat som jag borde, så nu håller jag tummarna för att maten klarar sig en dag till i kylen så att jag slipper slänga det. Jag har spenderat dagen på Spigo.se och deltagit i diverse turneringar. Inte har det gått speciellt bra heller..
Imorrn ska jag laga mat och plugga. Mår jag jättebra i fötterna kanske jag går och hämtar ut ett paket också, men antagligen inte. Idag har jag varit galet svullen och jag är lite sur på mig själv för att jag fortfarande inte köpt några stödstrumpor!

Uppdatering

Jag mår bra och skrutten har hicka jätteofta, igår var det helt 4 gånger som jag kände av. Antar att det är för att hen är duktig och dricker och sväljer en massa. Idag är det knappt en lugn stund i magen! Kanske saknar pappa som är i Västerås..

Jag har födförbud nästa vecka, eftersom mamma och familjen är på Gotland då, skrutten kanske tänker komma då ;) Så säger jag mest för att retas med mamma. Men skrutten är en retsticka också, så det är inte helt omöjligt... Jag vill gärna att hen stannar någon vecka till, få på sig några fler kilon.

Idag går vi in i vecka 35 och facebook-appen säger att man bör ha gått upp 11-13 kilo. Det har jag absolut inte gjort. På sin höjd har jag gått upp 5, men antagligen inte ens det. Kurvan ser i alla fall fin ut och skrutt tar det som hen behöver, så jag skiter i vad jag bör ha gjort och inte (!).

Det är så mycket man borde... ;)

Loading baby - 85,4%

Jäkla tjat.

Varför måste vissa ha predikan om hur mycket man måste tänka efter innan man skaffar barn? Hur mycket pengar det kommer kosta. Hur jobbigt det blir om man går ifrån varandra. Att det är en stor förändring att få barn.

 

Allt är relativt.

 

Hade det gjort skillnad om vi väntat tills vi var 30? Att vi varit tillsammans i snart 7 år och är "unga", är det mindre värt än om vi varit tillsammans mindre än 2 år och var "äldre"?

Kostnaden kan man inte komma ifrån, men vi är inga som köper vagn för 15000+ och behöver massa nya saker. Tror inte att skrutten bryr sig heller. Inte de första åren i alla fall.

Att gå ifrån varandra är väl alltid jobbigt?

Stor förändring, no shit (!).

 

Nej, men jag har ingen aning. Tack för att du tar upp saker med mig. Skulle jag aaaaldrig tänkt på annars. Människor som drar denna predikan (gärna flera gånger), är de som jag kan tänka mig nästan vill att det ska gå åt helvete med allt för att kunna säga "vad var det jag sa"... Trött jag blir.

 

Bara för att många vill ha allt på det säkra och inte känner sig redo än, måste de försöka få mig på sin sida?

 

MEN! Det är fler människor som är positiva än negativa. Jag får galet med uppmärksamhet och "alla" vill prata och ge lyckoönskningar. Många man inte pratat med på länge blir plötsligt intresserade och många man inte känner vill prata.

Tänk vad en fin liten skrutt i en mage kan göra. <3


Flytt!

I början av oktober ska det flyttas!
Ryktet gick snabbt här i huset. I måndags var vi förbi och kikade in i lägenheten. Igår sa vår favoritgranne "Jag hörde att ni ska flytta. Jag blev ledsen, jag vill inte att ni ska flytta!" ...och då hade vi inte ens tackat ja än. :p Tur att vi inte flyttar så långt, vi blir ju fortfarande grannar. :D Vi tackade ja idag och ska skriva kontrakt imorgon.

För en tid sedan köpte jag tabletter mot halsbränna. Jag läste pappret, tänkte "aldrig" och lade undan den. Jag måste lära mig att kolla ordentligt på vad jag köper på apoteket. De ska nämligen tuggas till skum. ...och jag som har problem med tandkrämsskum när jag är gravid. Idag har halsbrännan varit hemsk, så jag tog mod till mig och gjorde ett försök. Gick inte. Blir ett nytt besök på apoteket imorrn, halsbrännan vill jag helst bli av med.
Nu ska jag testa vatten och potatispulver istället.

Huvudet hänger med, eller?

Jag är trött på mitt huvud. Det hänger inte riktigt med, vilket gör att jag blir snurrig så fort jag står upp... Tung i överkroppen och snurrig i huvudet. Kroppen måste ju pumpa extra mycket blod nu, antagligen det som ställer till det. Ska komma ihåg att berätta det för barnmorskan på torsdag. Jag har en tendens att glömma bort saker när det händer en massa annat. Blodprov och grejs...

Flytt?

Ska kolla på en lägenhet i porten bredvid. En tusenlapp mer i månaden, men massa större. Den är som denna lägenhet PLUS två sovrum till. Sovrummen är dessutoim större än det vi har (hurra, då kanske vi känner att vi får plats med sängen och slipper trycka oss mot väggen när vi ska förbi!). Det är också studentlägenhet, så skicket är antagligen inte bra... MEN om tapeterna sitter fast på väggen så kan det räcka med att måla. Vi har förvisso inte tagit oss tid till att måla köket än, men äh. Just nu känner jag att jag skiter i vilket skick väggarna är i, bara jag får lite mer utrymme!

Jag har redan planerat i huvudet hur rummen ska användas, det tar jag som ett tecken på att jag vill flytta - att det är värt det!

Ska ringa de som bor där nu (hoppas kommunikationen går bra) och höra om vi kan komma och titta på måndag.

Det där med kläder, igen.

Jag köpte två bodies här om dagen. Jag köpte ena på "flicksidan" och den andra på "pojksidan". Gissa vilken som hör till vilken sida!