Sommardag

Inatt sov jag dåligt, men jag tog igen det på förmiddagen och gick upp vid ett istället för att gå upp när Joacim åkte.
Idag är det varmt, men jag har monterat ihop fläkten och har det nu svalt och skönt.
Lägenheten säger: STÄDA MIG!
Kurslitteraturen säger: LÄS MIG!
Jag säger: Hm... Senare.
Kanske.
Bäbisen skuttar runt i magen och jag antar att skrutt har det bra.
Igår tittade jag på sådant där "få-barn-program". En liten en ville inte vända sig rätt och det var inte så konstigt, för navelsträngen låg tre varv runt huvudet. Det gjorde mig nervös, men eftersom skrutt är överallt hela tiden så är det nog ingen fara just nu i alla fall.
Jag läste att skrutt har (så gott som) växt klart på längden och det bara är en massa vikt som ska på nu. Jag har börjar öka i vikt nu, får se hur mycket det blir tillslut. Känns bra att vågen tickar lite uppåt, har känts konstigt att växa en massa utan att öka i vikt.
Får se om det blir någon nytta gjord i denna lägenhet idag, nått litet ska jag väl kunna göra i alla fall? Alla barnkläder blev i tisdags vikta och paketerade i byrålådor och andra kartonger efter storlek. Känns organiserat och bra! Skrev även upp en fin liten lista på vad som finns, bara för att.
Tiden springer fram, snart kommer skrutt att förvandlas från mage till bäbis. Spännande!

Lättnad går över till rädsla

Nej, det är inget farligt (hoppas jag).

Jag fick piller utskrivet, och klartecken att äta dem, av läkaren som jag träffade 5 juni (som även ringde extra och kollade upp att det var okey när jag ifrågasatte). Jag blev oerhört glad över att få äta det som verkar vara det enda som hjälper mig. Idag frågade jag, på min läkarmottagning, om jag kunde få sådana utskrivet. Läkaren ringde upp mig och sa sammanfattat nejnejnej(!). Han var väldigt förvånad över att jag fått det utskrivet och förklarade att det var fel! Han sa att den tablett jag tagit inte var någon fara, men att jag inte ska äta fler utan fortsätta komma på pensling istället. Med tablett känner jag att det blir bra en stund! Nu har jag börjat få besvär igen, men det har inte blossat upp så förfärligt som det gjort igen efter pensling. Penslingen tar bort besvären efter ett par dagar, men jag är i behov av ny pensling efter en vecka (då det har varit lika illa igen).

Aja.. Vi får la se hur det går. Hoppas på att det piller jag tog inte har gjort något knas för skrutt. Hoppas även att pillet kan ha hjälpt så att det inte kommer bli så illa som det har varit den senaste tiden. Längre fram i tiden, när skrutt kommit ut och jag inte ammar, ska jag be om att få en riktigt lång behandling och se om det hjälper. Men det är ett bra tag dit. Nu får jag gilla läget.

Babysnack, pojk och flick..

Den mest frågade frågan lyder (i lite olika ordval): "Vet ni vad det är?"
Det är en bäbis, en skrutt. Klart jag är nyfiken på vad det är för en liten skrutt där inne, men det hinner vi upptäcka. Det brukar vara rätt svårt att undgå när graviditeten är över. OCH även om skrutt har snopp eller ej så kan sådant ändra sig med tiden, det vet man aldrig.

Här om dagen köpte vi ett billigt paket med 4 bodies. Det är svårt att hålla sig neutral i sina köp då man typ får välja på
1) Helvit, grön med någon filur, blå med stor båt, blå med massa små båtar
eller
2) Helvit, vit med någon filur, rosa med blommor, vit grund med massa blommor

Jag skulle ha velat ha ett paket med "grundfärger"... Kanske blå, grön, rosa och lila. Eller röd. Med någon filur på om de velat. Jag tycker det är tråkigt att köpa vitt bara för att jag inte vill att det ska vara rosa med blommor eller blått med båtar/bilar. Nu rättar sig antagligen butiker efter mängden, som inte vill att sina söner ska ha rosa (alls?) och att sina döttrar ska ha massa rosa. Jag avskydde rosa som liten och lekte mest med bilar och dinoraurier. Jag ville alltid ha en blå pulka på dagis.
En gravid bekant hade fått tipset, för att veta om det är en flicka eller pojke, att tänka på vad hon drogs till för kläder; kill- eller tjejkläder. Nah, tror inte det... De två första plaggen som jag köpte, innan jag ens var gravid, var en med Star Wars och en med blåa WV-bussar; betyder det att jag alltid kommer få pojkar?
Det är lättare att köpa pojkkläder än flickkläder eftersom en tjej verkar kunna ha vad hon behagar medan en kille har en massa nejnejnej. Jag har sett underbara klänningar som jag inte har köpt, även om jag vet att chansen inte kommer igen... Jag har inga problem med att se att min son hade klänning, inte alls, men det ska vara hans egna beslut. När/om jag får en son kommer det att finnas klänning för honom, valet ska finnas, men jag kommer inte klä honom i klänning bara-för-att. Har pratat med detta med klänning med olika personer, och alla har olika saker att säga. Det är spännande. Någon tycker till exempel att det kan vara okey för sonen att ha klänning hemma, men inte offentligt. Andra skulle aldrig vilja se sin son i klänning. Tydligen så finns det någon bloggerska som klär sin son i allt, beroende på vad hon själv tycker om, oavsett om det tillhör "pojk eller flick".

Det finns mycket och säga... Det är kanske lättare att prata nu, innan det är helt aktuellt. Det återstår att se.

Tankarna till detta (idag alltså) väcktes av att jag nyss satt och klippte röda prislappar från alla miljontals plagg som blivande mormor redan köpt. Jag behöver nog införa ett köpförbud på min kära mor, även om det är billigt. Visst tackar jag och blir generad över hur mycket skrutt får, men att redan ha en blå IKEAkasse med kläder känns lite jobbigt. Och bra. Det är svårt. Det känns bra att vara lite förberedd, men tänk om något går fel? Jag vill inte tänka så, men det är fortfarande ingen självklarhet att det kommer gå bra. Det kommer aldrig att vara en självklarhet, inte ens när skrutt kommit till världen och allt är bra kommer det vara en självklarhet. Det händer så mycket, med och utan förklaringar och andra saker som bara är fel. Tragiskt, men sant.

Skrutt kan komma vilken dag som helst, om vi ser till att vara förberedd, med får gärna stanna kvar ett tag till och mogna till sig. Kläder finns. Bilgrejer finns. Barnvagns finns, men behöver liggdel. Sänggrejer finns, bara sängen som saknas - ska kolla med grannen om vi skulle få av dem, annars kostar det "inget" att svänga förbi och köpa en. Antagligen används den inte så flitigt i början? Skötgrejer finns det lite av. Det är lite småplock som saknas, men inget som är ett måste innan vi har en skrutt i famnen. Eller tills någon dag efter.

Jag har fått för mig att skrutt kommer att komma innan den 5 september, vi får se hur det blir :) Två gravida facebookvänner, som ligger en månad före och en månad efter mig, ska båda få flickor. Det är i alla fall vad de fått höra, men det är ju inte heller säkert. Undrar om skrutt vill vara trendig och är en flicka. Joacim sa för ett tag sedan att han tror det blir en flicka. Jag vet inte vad jag tror.

Imorgon går vi in i vecka 30, jäklar så fort det går! Imorgon ska jag även göra sockerbelastningstest hos barnmorskan. Svepa ett latteglas med sockerlösning, vänta två timmar utan för mycket aktivitet eller sömn och sedan stickas... Hjälp.

Om en timme ska jag tvätta, det är därför jag fixade med babykläderna så att jag kan tvätta dem. Joacim jobbar och jag är dålig på att vara ensam. Tänkte städa supermycket, trött på att vi är dåliga på att ha det fint, vi får la se hur det blir med det. :p

Sommar på ingång

Solen skiner ena sekunden och andra så regnar det, heja svensk sommar!

Denna vecka har jag tre dagar på campus på min sommarkurs. Läraren kommenterade att många av oss var överkvalificerade för kursen, och jag håller med. "Att leda lärprocesser" 7,5hp. Kursen består av fem campusförlagda dagar, 3 nu och 2 (examinering) vecka 33. Examineringen består av en gruppuppgift (rollspel-ish) och en individuell. 5 obligatoriska böcker där jag är bekant med två av dem sedan innan, det känns bra.

I sommar ska jag även plugga till två omtentor om litteratur och försöka ge mig på den rackarns grammatiken. De två första tentorna kommer gå fint eftersom jag kommer att klara dem bara jag pluggat, men grammatiken är jag mer orolig för. Jag missade så mycket av föreläsningarna när kursen gick och jag behöver lära mig från nästan noll. Men men, det kommer väl gå bra någon gång... Även om det kanske inte blir i september.

Mitt sommarlov börjar snart, vilket kommer innehålla ännu mera plugg och en hel del avkoppling. Jag ska försöka varva pluggandet med att få läsa några skönlitterära böcker. Jag saknar det och jag behöver det! Dessa tre år har jag knappt läst några skönlitterära böcker utanför utbildningen... Utbildningen har innehållit några få skönlitterära, men det är inget som kan mäta sig mot hur min läsvana var innan universitetet. Nu känner jag inte alls för att plocka fram en bok för avkoppling eftersom många timmar går åt att ta sig igenom mer eller mindre akademiska texter.

Jag ska köpa mig en fläkt till sommaren också!!

Jag är lite orolig för hur det ska bli när det är dags att föda... Det är beräknad förlossning måndag vecka 36 och Joacim jobbar fram till vecka 33... Om bäbisen fårför sig att komma ut tidigare så kan det hända att Joacim inte är här. Jag har i alla fall frågat en vän om lov att ringa i panik om det händer. Har han tid kan har hjälpa mig och annars kan kan lugna mig och be mig ringa en taxi. ;) Att veta att jag har någon att ringa är i alla fall lugnande i sig.

Jonis har varit här några dagar och slaktat zombies med Joacim medan jag har varit i skolan. Jag trodde att jag hade en sambo som hade sämst framförhållning, men Jonis: du är värre :p Sötis! Det har varit skoj att ha dig här, pliis kom ageeeeein!

Tisdagen den 7 juni 2011

Hej hej hallå!
Igår blev jag 22 år och fick besök av familj från Enköping :) Mamma, Christer, Erik, Sofia, mormor och morfar kom och åt kakor och tårta med dumlefluff. Barnvagn, pengar, skor, godis, trosor, halsband och blommor fick jag! Blommorna är fina, barnvagnen väntar på en bäbis och Joacim äter upp godiset. :)

Några dagar innan fram till dagen innan jag blev 22 så har jag sjungit solovers på ingenjörernas examen, tittat hur det sett ut på LinCon och spelat spel med fina vänner.

Vad jag inte har gjort är att plugga. Igår tänkte jag plugga, men jag var alldeles för trött för det. Detta har resulterat i panikplugg hela dagen och kommer bli någon timme till. Jag har under dagen (som började lite för sent då jag sov lite för länge) letat fram relevanta citat att utgå ifrån och har osbervationer och samtal i huvudet från VFU, så det går snabbt att skriva nu. Arbetet ska vara 7-9 sidor och jag är snart på sida 5. Det blir nog bra tillslut. Imorgon klockan 12 ska arbetet mailas till oponeneter, jag får se till att gå upp i tid så att det blir gjort - jag antar att det inte blir helt färdigt innan mina ögon säger ifrån.

Nu ska jag fortsätta!

Nästa vecka kommer Jonis förbi, happyface!

Vad som inte är happyface är de fiskmåsar som bor någonstans runt vårt sovrumsfönster och som höll mig vaken hela natten då de gillar att cirkulera och skrika! -.-