Hemtenta

Hej hopp!
Igår (torsdag) skickades hemtentan ut. På tisdag ska vi ha seminarium där man kan ventilera lite hur man tänkt och checka av att man inte är helt ute och cyklar och på torsdag ska den skickas till urkund och lämnas in. Eftersom jag hade kör igår så öppnade jag inte hemtentan, ville inte ha den snurrandes i huvudet hela kvällen och natten. Jag har fortfarande inte öppnat den (fredag kl 11), men är på väg att göra det strax. Mitt mål är att bli så gott som färdig under helgen så att jag kan börja fokusera på grammatiken igen eftersom det är omtenta den 4e. Det är för kort tid för att jag ska kunna plugga jättebra, men jag kan ju i alla fall göra ett försök tänker jag. :) Det kommer alltså bli en massa grammatikplugg under Bork som är 1-3.

Snart har Lilla Hjärtat kommit halvvägs, 16+3 idag, galet vad tiden går!

Nähä, hemtenta nu då?

Måndag, oh hemska måndag.

Dagen började bra för att successivt bli sämre. Jag åkte en tidig buss till campus för att skriva ett utkasst till en artikel som ska pratas om 15-17 idag. Det flöt på bra och jag har en färdig artikel. Finputs går alltid, men det är nog inget markant som ska ändras. Får väl se vad som sägs om den sen. Emma sa att den var bra i alla fall.
Jag struntade i att ta med mig mat eftersom jag fått för mig att seminariet var 13-15. Tji fick jag. Dagens rätt verkade god - men var slut. Det bidde någon typ av kebabrulle - helt okey.
Min artikel ville inte skrivas ut när jag förslkte för en stund sedan, jag får maila den till mig själv och gå och testa från en skoldator om det inte vill nästa gång jag testar. Jag har huvudvärk, ingen värktablett, och seminariet ska hålla till i den sämsta lokalen i huset. Lokalen där luften är slut innan lektionen har börjat. Jag tror jag börjat få foglossning också, eller så är det bara nått med ligamenten. Vad vet jag?

...och så är det ju måndag. Sämsta dagen. Bläh.

//Hormonmongo

Omtentor

Jag har aldrig legat efter så mycket i skolan som jag gör nu.. Jag har hela tre omtentor (salstentor) som hänger efter mig. Två litteraturtentor och en grammatiktenta. Jag försöker hålla modet uppe. Jag har tidigare sagt "det är bättre att jag gör omtenta och klara dem när jag faktiskt KAN det", vilket jag försöker fortsätta säga till mig själv. Jag betalar en hel del pengar för utbildningen, det är ju meningen att jag ska lära mig sakerna också. Jag har legat däckad och fysiskt inte klarat av att prestera så mycket som jag velat, och borde. Just nu mår jag inte heller helt bra, MEN det är betydligt bättre än förut!
Grammatiktentan är redan i början av april men de andra två får jag inte göra förens i augusti. Jag vet alltså vad jag ska pyssla med i sommar. Jag har inte sökt några sommarjobb men tänker läsa en sommarkurs på 7,5hp. Pluggeliplugg i sommar.

Idag har varit en typiskt dålig dag. Har legat däckad hela dagen. Nu har jag fått i mig lite lite mat och håller tummarna för att rycka upp mig lite så jag kan plugga de sista timmarna som kvällen har att erbjuda.

FuskisJonis är i Spanien och leker.

Måndag.

Måndagar är min största akilleshäl just nu. Inte just måndagar i sig, utan ett visst innehåll i månadag. Innehållet sårar mig fruktansvärt och jag kommer inte ifrån det. Jag känner mig sjukt barnslig och dum, men det tär otroligt på mig...

I ett försök att tänka på annat hamnade jag vid datorn. Läste igenom uppdaterade bloggar och möts av en mening som träffade mitt i prick. Det är en personlig blogg och personen får skriva vad denne vill, men nu vet jag att jag inte ska läsa den längre. Det gör för ont.

Jag vill ju att det ska vara jag.

Små ord, varm lycka.

"Men du är ju bara så underbar!!!"

Helg

Slapparhelg med illamående. Jag har inte gått så många steg som stegräknaren säger åt mig att gå, men så blir det.
Magen har börjat röra sig smått, det syns på min navel. :p Har en väldigt djup navel som nu börjar plana ut. Intressant?

Veckans VFU har varit otroligt bra och jag är stolt över mig själv som gjort sådana framsteg! Det är stooor skillnad på att vara på förskola eller hos 4or - logiskt nog. Min handledare tycker att jag gör rätt i att vara stolt. :D

Saker har en tentens att sammanfalla på samma dag. På tisdag har jag två möten och ett stämrep på samma tid. Hur går det ihop - inte alls ska jag tala om! Tyvärr kommer stämrepet i tredje hand, vilket är det som jag skulle behöva mest. Aja. Så går det.

VFU

Det är lite tråkigt att bara ha en veckas VFU. Det är svårt att få tiden att räcka till när man ska sätta sig in i vad klassen/klasserna sysslar med just denna vecka, planera uppgifter och göra material till uppgifter. Planering blev väl klar igår och materialet pysslade jag med idag så att de elever som ska vara lediga några dagar skulle hinna få det. Imorrn ska jag fortsätta pyssla lite med material som behövs till lektionerna på torsdag - göra ett underlag för en mindmap och kopiera en OH som jag glömde idag.

För att göra allt lite krångligare som lärarstudent/vikarie så är inte skolans gästkonton kopplade till skrivarna. Har varit det förut, men förra VFUpeioden var de inte det. Jag gick och sade till om detta och teknikern skulle fixa det. Ska gå till honom imorgon igen. Kan det inte fixas får de lösa det genom att ge mig en inloggning som det funkar på, kommer inte att vara glad om jag ständigt måste be min handledare logga in för att jag ska skria ut, under nästa period. Nästa period kommer vara hela maj!

Annars? Jag har ont i huvudet. Jag vill att Joacim ska komma hem så vi kan äta 4-stjärniga semlor! Jag och Joacim har stegräknare till DS, jag går i alla fall minst 3000 steg (vilket är minimi-målet) per dag. Jag känner bäbisen sprattla, det kittlas, och Joacim är avundsjuk - han vill också känna. Igår tittade jag på slash grät mig igenom "en unge i minuten". Innan det var det en nörd i "Halv åtta hos mig".

Det heter ett barn och en unge. Tänk på det.

Söndag 6 mars 2011

Gårdagen var underbar, sång för hela slanten! Massa härliga körsångare som hade det trevlig. Sittningen, med ca 130 körsångare, var underbar och bjöd på bra spex. Var härligt att få komma till Linköping och se lite kvalité på spex, för (förlåt om någon känner annorlunda) campus Norrköping är oftast kassa på sångspex.

Denna dag har inte varit lika bra. Har kommit in i en period när typ varannan dag är bra. Bättre än att alla dagar är dåliga, men jag vill att alla dagar ska vara bra!

Imorgon går jag ut på en veckas VFU med uppgift att hålla i en uppgift gällande "beskrivande text". Får la se hur det går, blir nog kanon! "Mina barn" är glada i skrivuppgifter!

Jag anser inte själv att de syns något än, gällande graviditet, annat än att jag kanske är lite pluffsigare. Känner mig sjukt pluffsig i alla fall. Får se om någon elev säger något och jag funderar på när jag ska gå ut med det för klasserna... Blir det inte nu i veckan så blir det till när jag har den långa perioden i maj.

Varför inte säga som det är?

"I wanna 7 you up!"

Buss 41 mot Gävle

En dotter ~7 och hennes mamma ~35 sitter och pratar. Flickan ser mycket fundersam ut.
Dottern: Mamma… Vad är sex för något?
Mamman (besvärat): Det är ju en siffra, det borde väl du veta som är så stor nu?
Dottern: Men på tv imorse sa tjejen "jag hade sex", men inte mer! Det har jag hört förut också, men de säger aldrig vad de hade för sex grejer.
Mamman: Det är för att de vill vara hemlighetsfulla.
Dottern (glatt): Jaha! Men det gillar jag också vara. Det ska jag säga till mina vänner i skolan, åh vad de kommer bli nyfikna.
En kvinna går förbi i bussen.
Dottern: Jag har sex!
Kvinnan ser förvånad ut och ler snabbt innan hon försvinner bakåt i bussen.
Mamman (argt): Men Anna-Karin! Skäms på dig!
Dottern: Men jag har ju det.
Hon håller upp sex fingrar framför sig med en menande blick.
Mamman: Nu får du vara tyst resten av vägen för jag vill inte höra mer.


185 dagar

Idag är det 185 dagar till beräknad förlossning. 185 dagar! Det brukar väl gå jättefort!? Speciellt när man har fullt upp på dagarna. Jag vågar inte riktigt söka sommarjobb, har ju ingen aning om hur det kommer vara för mig i sommar. I sommar kommer alltså tiden gå långsamt, när jag inte har något att göra. Jag får ta och spela igenom lite tv-spel och läsa lite böcker som jag aldrig har tid med annars!
Sådär. Då var sommaren planerad.

Bäääbisen!Bäbisen är superduperSÖT!
Hen rör sig mycket och far runt som en vante när jag skrattar.
Så som jag vaggar när jag går så lär Hen röra sig en hel del. :p
Beräknad förlossning: Cissis födelsedag (5 september)

Iiiihhhhh!!

Snart är det dags för ultraljud!!! :D
Jag är fruktansvärt förväntansfull och lite nervös. Att få se den lill* krabaten blir ett steg i rätt riktning, att det är på riktigt och att jag inte bara är sjuk av nått slag. Det behövs för Joacim också, eftersom magen inte växt mer än att den lagt på sig lite hull (känns det som i alla fall) så känns det antagligen mer overkligt för honom än för mig. Vågen har inte rört sig något, men det är ingen fara. Jag har några kilon extra från början så det är okey att den inte börjat ticka uppåt än. Dock är jag lite orolig eftersom jag inte får i mig speciellt mycket mat. Det börjar bli bättre, men det är inte på en bra nivå än.

Jag önskar att det vore sommar så jag kunde köpa mängder med jordgubbar, nu kostar 250g typ 30:- Inte okey. Sallad och frukt går ganska bra att få ner, synd bara att jag är så kinkig när det gäller frukt. Eller jag och jag.. Banan och de flesta äppelsorter är strykna av allergi. Jag har testat att köpa lite olika äpplen, men det vill sig inte. Sen är det så fiffigt att jag inte ens kan äta "min sort" (Granny Smith) hela tiden heller! Är de för mogna så är det kört. Gröna och stenhårda ska de vara. Päron tycker jag inte om. Testade kinesiska päron förut, det gick rätt bra.. Får testa det igen. Apelsin går bra och andra citrusfrukter går bra om de är sura. Gröna vindruvor går underbart bra också!

Knasigt det här med mig, jag vill ha sura frukter men min mage vill inte dricka något som är surt. Hoppas Bäbis ärver matgenen från Joacim - äta allt, helst hela tiden.

Vet inte om Bäbis bara retas, men jag har svårt att äta glass! Det trodde jag aldrig skulle hända...