Så, vad händer?

Ja, vad händer? Allt och ingenting antar jag.
Jag kommer göra om i min utbildning. Inte läsa om allt.
Förklaring: Jag sökte in till att studera förskola (och förskoleklass?). Fick förklarat att vi kunde läsa en termin extra för att få förskola OCH grundskola 1-6. Att läsa en till inriktning verkade inte så jobbigt, så varför inte? Jag valde att läsa svenska. En kurs fann jag totalt värdelös och missade på tentorna. Examinatorn/kursmentorn var hemsk och borde inte få göra kurser. (Man fick fel vid felstavning när det inte alls är en sådan kurs - den handlade om litteratur). Dessa två tentos skulle jag ha omtenta på en vecka i augusti. Tisdag och Torsdag. Skruttan kom på Måndagen. En av de första tankarna som kom, när vattnet gick, var "jag kan inte göra den imorgon, men jag kanske kan göra den andra!". Det är omtenta på dessa i december och januari.
Jag har även en grammatiktenta som hänger efter. Den är jättesvår och jag är tydligen kass på det där med grammatik i teorin. Har inte direkt haft någon undervisning i grammatik, så det är inte speciellt konstigt. Sen missade jag mycket av föreläsningarna, det var i början av graviditeten. Gjorde omtenta på grammatiken nyligen. Gick åt helvete. Pluggade, men glömde plugga på det jag trodde att jag kunde. Dumt gjort. Nästa om tenta är i februari.
För att få påbörja nästa termin måste jag ha klarat de här tre tentorna. Då grammatiken är i februari och terminstart är i januari...är detta lite svårt. Man kan söka dispens - men de brukar vara kräsna med att ge ut sådana.
Just nu läser jag en kurs som vi var tvugna att välja när man läser dubbel behörighet, just för att få behörigheten.
Regeringen har infört lärarlegitimationer. De kraven stämmer inte med vår utbildning, så när jag läst klart kommer jag ändå inte vara behörig Förskola-6an utan "bara" Förskola-3an. Vilket känns kasst. Dumma regering. OCH allt är inte ens klart med lärarleg! De har inte belat ut någon leg än, alla ansökningar ligger väntandes på deras bord eftersom de inte har någon aning om hur de ska göra med allt. BLÖH!

Jag ska skita i mina omtentor, räkna om mina poäng och "bara" bli förskolelärare. Det var vad jag tänkte från början, så egentligen är det ju inte så mycket att gnälla för. Det tråkiga är väl att jag helre hade läst nått annat än den kurs jag läser just nu (som jag var tvungen till).

Jag blir färdig till juni.
Hade jag läst endast förskola från början hade jag varit färdig i januari.

Jag fick beröm av studievägledaren. Hon tycker att jag varit dunktig som tagit mig såhär långt utan att fastna. jag höll ju på att fastna i en spärr förut, men klarade mig. Den omtalade "Djävulstentan" som slängt ut många studenter från utbildningen. Jag har klarat mig långt, fått barn, och fortsätter kämpa utan uppehåll. Det är svårt, men det går!

Kommentarer
Postat av: Anna

Du har varit jätteduktig! Och skönt att det funkar att "bara" bli F-3 och slippa stressa med de där omtentorna. Dessutom är du ju så ung fortfarande! Du kan alltid läsa vidare senare om du skulle vilja! Se på mig! Kram Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback