Norrköping 25 juli 2010

Är tillbaka till Norrköping! Det blev lite ändring i planeringen när jag fick reda på att Joacim faktiskt skulle jobba hela helgen och därför inte komma till Norrköping. Det löste sig så att jag blev avsläppt i Enköping istället för Norrköping och idag tog jag bilen till Norrköping. Läkare och skobeställning är det som får mig att vara i Norrköping en vecka innan det är dags för Enköping igen.

I veckan måste jag räkna en massa matte. Får se hur det går.

Nu väntar jag på lite mat och tänker sedan gå och lägga mig om det går. Ska bli skönt att få sova i min (vår) egna säng för första gången på över en månad!

--------------

Nähä, det var visst inte imorrn jag skulle till läkaren... Det är den 26 augusti. Aja.

Torsdag 22 juli

Namnsdag idag. Yey.
Torsdag betyder sista kvällen i Kristianstad. Fredagen består av mat i Malmö och sedan hemfärd. Ska bli skönt att komma till Norrköping en sväng!

Trevlig (nördig) kväll/natt

Har varit på Kiviks marknad (talar man om storlek kan Mickelsmäss slänga sig i väggen), det var spännande. Fanns inte jättemycket kul men det blev en ny väska, mat, en polkagris och godisremmar. Tappade en godisrem dock, den goda med melonsmak... Vet inte riktigt hur det gick till, aja.

Emil kom över hit och lekte med mig på kvällen. Det blev tv-spel, prat, mahjong och "Vägen till Eldorado". Nu ska jag borsta tänderna och upptäcka om jag kan somna innan Henrik kommer hem från jobbet (om typ en timme). Alltid lika spännande att se vad min sömn vill mig. Den senaste natten ville den att jag skulle drömma intensivt heeeela natten så att jag inte skulle bli utvilad. Tack kära sömn.

Ja, jag ska ta tag i det. Skriva ner mina sömn(o)vanor och få lite hjälp. Det är dags nu, så här illa har det inte varit förut. Men jag börjar med det nästa vecka, denna vecka ska jag fortsätta ha "sommarlov" och strunta i hur min sömn ser ut.

Sommaren har gått snabbt. Jag trivs underbart bra i Skåneland men jag saknar Joacim. Men i helgen får jag träffa honom igen och sen är det inte långt kvar innan Nolle-p drar igång!

v30: Räkna matte, beställa skor och Bork#9
v31: Inget planerat, så det blir en vecka i Enköping i alla fall! Kanske en tripp till Estocolmo? Gröna lund? Får se vad plånboken säger.
v32: Räkna matte på campus, bo hos Jenny och Stefan.
v33: Räkna matte på campus och dra igång med Halvkasst och allt som hör Nolle-p till!

Denna sommar har hittills varit underbar! Det är kul att faktiskt "göra något" för en gångs skull, inte bara vara hemma. Synd bara att Henrik inte har semester samtidigt som alla andra, men det funkar.06.06

Nu har Henrik slutat jobba (men är ej hemma riktigt än) och jag sitter fortfarande kvar vid datorn. Heja mig. Fifflat lite med att försöka komma in i Halvkasst-tänket ordentligt och även lite saker som gäller Bork.

Tivolirock

Det är Kristianstadsdagarna, varit fullt på torget sen förra fredagen. Igår var det även festival, tivolirock. Gillade "två-scener-spela-artister-på-varannan", men jag har ingen aning om vad de hade tänkt med festivalområdet!! Man fick ta med sig dricka in på området!!! Sen hade de ett "öltält" där man inte fick ta med sig dricka in eller ut ifrån.

Galet mycket fulla ungdomar var det i alla fall. Så mycket att de stannade kar hos mig hela natten i mina drömmar.

The Ark spelade. Fy, det gjorde uselt ifrån sig. Första låten var det mesigaste framträdandet jag sett! Lite "orka vara i Kristianstad, jag vill hellre vara hemma och sova"
Såg även Deathstars och Dark Tranquility. Enlingt mig: Första bättre än andra i musik, andra bättre än första i att vara på scen.
Nått punkisch hörde jag även när jag gick en sväng. Lät bra, men har ingen aning om vad det var jag hörde.
Johnossi var bra också! Såg inte hela, ville slippa gå samtidigt som alla andra människor.

Träffade Kusin en liten sväng också. Och Ola!

Natten avslutades med Twin Peaks s2e11 och nu är jag vaken och trööööött.

Vad jag vill

Det finns en del saker jag vill. Jag måste lära mig att hålla dem för mig själv för när jag yttrar mig om dem så blir det tvärt om. Jag funderar på att köra omvänd psykologi mot livet.

fredagen den 16 juli 2010

Idag är det farmors födelsedag, den första hon inte får uppleva. Jag tänker alltid mycket, men idag lite extra. Idag blir det ljuständande och fina tankar.

Tack för allt du gav

Klockan är strax 4

Jag tänker för mycket. God natt, hoppas på att kunna sova strax.

SMS

Igår fick jag ett långt, fint, sms. Hoppas att det håller sig så, så jag slipper oroa mig mer än vad jag redan gör. Jag är dålig på att stänga av ljudet på nätterna eftersom jag vill kunna vakna om det är något men ibland blir det nödvändigt med ljuslösa nätter, hoppas jag slipper det denna gång.

Oväder

Har väntat några dagar på en urladdning och den kom igår. Lite jobbigt, eftersom jag var ensam, men det gick bra. Det slutade åska ganska snabbt. Jag gillar åska, när jag inte är ensam, och luften är massa bättre nu! Fortfarande kladdigt, men friskare!

Utan dina andetag

Jag är inget fan av Kent, men denna låt är underbar.


Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag


Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag

Tisdagen den 6 juli

Idag har vi varit i Henriks hemtrakter. Ätit mat, träffat bushundar och badat i havet. Det var kallt men otroligt fint. Jag muttrar på mig själv för att jag är så dålig på att ta med mig kameran. På torsdag kommer kära kusin till Kristianstad! Wiiee, äntligen. Ska bli kul att träffa henne på "hemmaplan"

Den som tror att hemma det är där man bor
har aldrig vart hos mig, har aldrig vart hos mig.

Coolaste ortsnamnet: Åsum

Måndagen den 5 juli

Måndagen har bestått av alldeles för mycket sömn, dålig sömn, och rastlöshet. Sen blev måndagen bättre med ett bad och resa till Hässleholm där det bjöds på pizza, söta barn (och djur) och lite Mahjong i trevligt sällskap.

Svedala

Har haft en trevlig helg hos Marie! Kollat på en massa film och ätit gott. Pizza, korv och jordgubbar med kaffegrädde (knasigt) och lite annat.

Skulle passera Svedala med tåg när jag åkte från Marie, men blev kvar där lite längre än nödvändigt. Det var signalproblem i Malmö = ersättningsbuss från Svedala. Efter att ha väntat i 30 min bestäms det att jag ska sitta kvar och bli hämtad i Svedala istället. Då kommer äntligen bussen efter ytterligare 10 min, men jag sitter fint kvar i värmen och väntar. Henrik och Saga hämtade upp mig och vi åkte den långa vägen till Kristianstad. Den Långa. Vi åkte i en cirkel på ett ställe, det var spännande. Men vi åt glass. Hallon/Lakrits - den var speciell men helt okey (glassen var av, för mig, helt okänt märke).

Henrik och några andra har spelat rollspel på eftermiddagen/kvällen som jag har tittat/lyssnat på. Jag tycker det är underbart men jag gillar inte att medverka. Lite synd, det skulle vara kul om jag gillade det. Usch, rollspel på Draman är något av det värsta jag varit med om på senaste tiden. Men jag klarade det relativt bra utan synliga (?) tårar. Nej, titta gör jag gärna men gömmer mig bakom en mask av namn och ord.....Huaa.... Ska jag spela en roll så ska den vara helt klar, jag ska kunna ha kontroll över situationen och veta allt jag behöver veta. Jag ska inte behöva ställas inför frågor jag inte kan svara på, det ger mig panik.

Nu i juli händer det massa saker i Kristianstad. Ska bli skoj!
Kristianstadsdagarna! Den 17e ska vi på Tivoli Rock, en massa band som spelar.

Imorrn, som det verkar, ska vi åka bort en sväng och spela spel! Härligt!

Har kommit på att jag glömt sladd och batteriladdare till kameran. Borde lägga sånt i väskan. Men men, batteriladdaren klarar jag mig antagligen utan och bilderna blir ju (förhoppningsvis) kvar på kameran.

Har under helgen funderat över vad gåsen i Nils Holgersson heter. "Nått på A eller K". Så rätt jag hade... Akka!

Skåningar använder ofta orden:
Mök, Hutta, Cool.

Mail

Jag gillar mail som dessa:
"Du har strukits från denna tentamen eftersom du sedan tidigare har ett godkänt resultat."

Fick detta nyss. Innan jag ens fått mail om att jag är G! Men då vet jag det. MatteC - Check!

...så när kommer jag leva mitt liv för mig?

Typ nu?
Dags att leta fram mitt ego och låta det tala, tänka mer på mig än alla andra. Dags att få flyta med och sluta tänka. Dags att bli av med alla drömmar. Dags att kunna sova så här dags. Dags att börja lyssna på alla ord, förstå att de gäller även mig.

Nill illigitimi carborundum
- Do not let the bastards get you down -

 

Helob's budord
19. Folk som inte kan acceptera dig som dig själv är inte värda din uppmärksamhet eller ditt umgänge.
Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu?
Att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.

Underbaringar


Jag Älskar Er, mina små gryn!